Paryžiaus mados savaitė: koketiška „Nina Ricci“ kolekcija pavaizdavo mitinę paryžietę

Garsioji paryžietė – ne tik elegantiškos bei savimi pasitikinčios moters simbolis, bet ir kiek nuvalkiotas mados pasaulio stereotipas arba klišė, kurios mados apžvalgininkai stengiasi vengti. Vis tik apžvelgiant naujausią „Nina Ricci“ 2013-ųjų pavasario-vasaros kolekciją šio pasakymo išvengti nepavyks, nes mados namų dizaineris Peteris Coppingas būtent meilės bei stiliaus miesto legendą pavertė naujausios savo kolekcijos mūza.

Mados namų "Nina Ricci" kolekcija.<br>AP
Mados namų "Nina Ricci" kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Oct 1, 2012, 3:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:03 AM

Itin romantiškomis vizijomis garsėjantis dizaineris „Nina Ricci“ moterį dažniausiai įsivaizduoja kaip itin trapią, pažeidžiamą, jautrią romantikę, ją įsupa į dailiausius Paryžiaus nėrinius bei leidžia svajoti apie pasakų princą. Šį sezoną istorija keičiasi – „Nina Ricci“ gražuolė susiranda tinklines pėdkelnes, iš spintos kampo išsitraukia nekukliai atrodančią juodą ar kraujo raudonumo kokteilio suknelę bei ruošiasi susipažinti su naktiniu Paryžiumi.

Tokius nuotykius simbolizavo perregimų audinių gausa, siauri ir moterišką figūrą pabrėžiantys siluetai, koketiški aksesuarai, prabangiai atrodančios raudona, juoda, sidabro, akvamarino spalvos. Į viliokės vaidmenį įsijautusi „Nina Ricci“ moteris renkasi dailią kutais puoštą „flapper“ stiliaus suknelę, perregimą sijoną, seksualų asfalto pilkumo kostiumėlį, juodais taškais margintą kūno spalvos suknelę, kuri tarsi tyčia parodo juodus savininkės apatinius.

Paskutiniai kolekcijos modeliai atskleidė P. Coppingo talentą kurti liemenį paryškinančias tviskančias ilgas sukneles, kurios atrodė ne tik itin viliokiškai, bet ir dramatiškai – audinys atrodė tarsi draikomas bei draskomas vėjo, spindesys priminė vandenyje švytintį mėnulio atvaizdą, o perregimas audinys paliko šiek tiek vietos fantazijai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.