Paryžiaus mados savaitė: bičių korius primenanti „Alexander McQueen” kolekcija (video)

Jeigu po legendinio britų mados kūrėjo Alexanderio McQueeno mirties nustojote domėtis jo mados namų veikla, naujausia 2013-ųjų pavasario-vasaros sezono kolekcija turėtų tapti savotišku lūžio tašku – dabartinė ženklo kūrėja Sarah Burton pagaliau įrodė, jog ji verta ne tik A. McQueeno dešiniosios rankos, bet ir išties talentingos bei eksperimentuoti nebijančios kūrėjos vardo. Naujausia 32-iejų modelių kolekcija, įkvėpta paslaptingo pasaulio bičių avilio viduje, mados industrijai pranešė, kad „Alexander McQueen“ namai yra pasiruošę naujam kūrybiniam etapui.

„Alexander McQueen“ 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
„Alexander McQueen“ 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2012-10-05 09:40, atnaujinta 2018-03-16 08:29

Kritikai pusiau juokais, pusiau rimtai spėliojo, jog tokią netikėtą temą britų dizainerė veikiausiai pasirinko todėl, kad šiuo metu pati jaučiasi it bitė motinėlė – laukiasi ir vasario mėnesį turėtų gimdyti. Vis tik pati dizainerė teigė, kad bitės jai simbolizuoja moteriškumą – kūnas primena smėlio laikrodžio figūrą, o mitologijoje bitės įvaizdis reiškia darbštumą, rūpestį. Būtent todėl britė kolekcijai parinko vasarišką geltonų atspalvių audinių paletę, drąsiai ryškino klubų sritį, sumaniai laviravo permatomo audinio bei sunkaus brokato deriniais.

Bites priminė ir vienas pagrindinių kolekcijos motyvų – korio formos nėriniai, raštai. Kai kuriuos sijonus S. Burton siuvo tik iš netradicinio pynimo tinklą primenančių nėrinių, taip pat korio fraktalą naudojo apvaliems galvos apdangalams, vakarinių suknelių akcentams.

Įspūdingą pristatymą vainikavo XVIII amžiaus madą primenančios vakarinės suknelės, korsetu pabrėžusios manekenių lieknumą ir pasižymėjusios itin išplatinta sijono klubų linija. Įdomu tai, kad permatomo audinio nevengusi S. Burton atskleidė visą suknelės konstrukciją, sijų susikirtimo taškus dekoravo gėlėmis. Tai kiek priminė romantinę bei istorinę tematiką 2005-2007-ųjų laikotarpio A. McQueeno pristatymuose, tačiau dabartinės mados namų dizainerės pristatyta vizija taip pat nenuvylė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.