Į plačiuosius mados vandenis įsiliejantis dizaineris R. Kalinkinas nebijo būti nušvilptas

„Agnė – geriausia, kas man nutiko gyvenime”, – apie savo žmoną Agnę Jasiulevičiūtę-Kalinkiną (28 m.) prieš pat naujos kolekcijos pristatymą kalbėjo vilnietis dizaineris Robertas Kalinkinas (24 m.). Stresą tramdantis kūrėjas jai dėkingas už palaikymą ir žada kartu spalio 10-ąją „Siemens” arenoje išeiti ant mados pakylos nusilenkti publikai.

„Gal silpnai? Gal per jaunas? Gal reikėjo palaukti? Galbūt, bet mes tai padarysime ir gausime didžiulę pamoką”, – prieš kolekcijos pristatymą kalbėjo Robertas Kalinkinas.<br>T. Bauras
„Gal silpnai? Gal per jaunas? Gal reikėjo palaukti? Galbūt, bet mes tai padarysime ir gausime didžiulę pamoką”, – prieš kolekcijos pristatymą kalbėjo Robertas Kalinkinas.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

Oct 10, 2012, 11:50 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:31 AM

Nors ant R. Kalinkino sukurtų drabužių etikečių – jo vieno pavardė, tai nereiškia, kad gyvenimo partnerė įdėjo mažiau darbo. Jie abu eina tuo pačiu kūrybos keliu.

„Kai kurie žmonės mano, kad Agnė man tik padeda. Iš tiesų be jos nebūtų tokio manęs, kūrybos ir šio renginio. Todėl kolekcijos pristatymo pabaigoje išeisime abu ir visuomenei pristatysiu savo žmoną.

Ji tokia pati šios kolekcijos dalis kaip ir aš. Agnė – geriausia, kas man nutiko gyvenime”, – kalbėjo R. Kalinkinas.

Dizaineris nevadina savęs kukliu, tačiau rimtai svarstė kolekcijos pabaigoje net nepasirodyti ant pakylos.

„Man tai – siaubingas stresas. Geriau likčiau už kadro. Vis dėlto reikia elgtis pagal protokolą, todėl privalėsime nusilenkti publikai. Stengiuosi net neįsivaizduoti to momento.

Man svarbiausia pristatymas, kad viskas būtų gražu. Rūbai žiūrovui turėtų būti įdomesni nei aš pats. Bet stresas – kaina, kurią turiu sumokėti”, – šypsojosi jaunas dizaineris.

Dar tik ketverius metus rimtai mados pasaulyje besisukantis dizaineris šiuo pristatymu neketina nieko pralenkti ar kam nors ką nors įrodyti. O „Siemens” areną jis pasirinko dėl čia esančių techninių galimybių, patogios komunikacijos.

„Šou bus tūkstančiui žmonių. Palyginti su Juozo Statkevičiaus šou didybe, čia – lašas jūroje”, – kuklinosi jaunas dizaineris.

Robertas save vadina mados naujoku. Šiame pasaulyje jis dirba kiek daugiau nei ketveri metai. Tačiau jau žengdamas pirmuosius žingsnius jis tikėjo, kad ateis laikas, kai publikai pristatys didelę kolekciją.

„Tai atsitiko anksčiau, nei patys manėme. Į tai tikslingai ėjome”, – paaiškino pašnekovas.

Prieš pristatymą Robertas nelekia ir nesiverčia per galvą. Beveik visi kolekcijos drabužiai jau kurį laiką laukė savo pasirodymo ant podiumo. Savaitgalį R. Kalinkinas pabaigė tik kelis drabužius.

„Pasirengimas kainuoja daug nervų, artėjant šou vis daugiau minčių lenda į galvą. O gal to nereikėjo? O gal šios smulkmenos svarbios? Perkame sagas ir svarstome, gal geriau tuos 50 litų atiduoti auskarams?” – pasakojo dizaineris.

Naujoje R. Kalinkino pavasario ir vasaros kolekcijoje – apie 100 modelių. Kolekcija nėra vientisa. Pradėję ją kurti prieš pusmetį Robertas ir jo žmona ieškojo įkvėpimo šaltinio – spalvos ar kirpimo.

„Visi mūsų drabužiai skirtingi. Didžiuojamės, kad kolekcija nebus trys modeliai, išdauginti į 100 skirtingų spalvų ar detalių”, – sakė kūrėjas.

Kolekcijoje – ir prabangūs drabužiai, skirti vakarui, ir laisvalaikio, paprastesni įvairaus kirpimo rūbai. Kūrėjo tikslas – kad lietuviai jo drabužius galėtų ir įpirkti, ir dėvėti. Jei spės pabaigti, ant pakylos bus ir vyriškų rūbų.

Žiūrovai išvys ir R. Kalinkino kurtus džinsus, kurie patinka jo klientams.

Jis nebijo kritikos, netgi laukia jos. Bet kuriuo atveju Robertas tikisi gauti didelę gyvenimo pamoką ir galbūt kitąmet ką nors darys kitaip.

„Jei žmonėms atrodys, kad mūsų drabužiai nekokie, kad mes – dar toli nuo to tikslo, kurio siekiame, turėsime patirtį. Niekas neįkrauna labiau nei neigiama reakcija.

Esame nusiteikę net švilpimui. Gali ir taip būti. Tai šokiruoja, įskaudina. Bet jei niekas neįspirs į užpakalį ir nepasakys, kad tai – šūdas, nepradėsime kurti geriau”, – samprotavo Robertas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.