Dizaineriai E. Rainys ir L. Larionova pristatė 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcijas

Dizaineriai Egidijus Rainys ir Lilija Larionova septintą kartą Vilniuje pristatė 2013 metų pavasario ir vasaros dėvimosios mados (pret-a-porter) kolekciją. Daugelio Lietuvos bei užsienio mados renginių, konkursų ir festivalių dalyviai bei laureatai, pristatė dvi idėjiškai skirtingas kolekcijas - savo naujausias vizijas į artėjančio šiltojo sezono madas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 18, 2012, 10:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:31 AM

Podiumu žygiuojančios manekenės demonstravo daugiau kaip 60 drabužių modelių, kurių įvaizdį kūrė geriausi Lietuvos grožio meistrai. Dizaineriams šį kartą talkino žinoma stilistė Karina Leontjeva.

Dėvimosios mados kolekciją pristačiusi L. Larionova siekia, kad jos rūbai būtų atpažįstami, todėl ji visada galvoja apie žmogų, kuris dėvės jos kurtus drabužius. „Man svarbu, kad rūbas neštų ir intelektualų signalą. Mėgstu „žaisti“ formomis, spalva, kirpimais. Svarbu viskas: detalės, pačios mažiausios smulkmenos, jos sudaro teisingą visumą. Šį kartą mano kolekcijoje daug eksperimentų forma, faktūra. Manau, kad įdomiausi dalykai ir gimsta eksperimentuojant“, - tikino Lilija. Paskutinė dizainerės kolekcija – su japoniški prieskoniu. Kaip pati L. Larionova teigė, kad kolekcija yra apie laimės pojūtį, laisvę, bet kartu apie susilaikymą bei prieraišumą.

„Šios kolekcijos mūza ir įkvėpimas – legendinio muzikanto Johno Lenono buvusi žmona, menininkė, visuomenės veikėja bei stiliaus ikona Yoko Ono“, - atskleidė dizainerė.

Dizaineris Egidijus Rainys ir šį kartą liko ištikimas elegancijai bei jausmingai romantikai. Paprašytas apibūdinti naujausią savo kolekciją dizaineris nedaugžodžiavo: ji yra lengva ir skaidri.

„Truputį saldu, tačiau asketiški kirpimai ir detalės prislopina cukraus prieskonį. Ateinančiam sezonui nesukūriau nė vieno modelio, tinkančio darbui biure, apsipirkinėjimui ar aktyviam poilsiui. Visi drabužiai, nuo pirmo iki paskutinio modelio – skirti vakaro pramogoms ar ypatingai progai. Tačiau šioje kolekcijoje tikrai neatrasime perdėtos pompastikos. Svarbus kolekcijos principas – kukli elegancija, paprastumas ir jautrumas“, – kalbėjo E. Rainys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.