Stilingiausi pasaulio žmonės (II)

Lrytas.lt pristato antrąjį stilingiausiųjų pasaulio žmonių dešimtuką. (Pirmąjį dešimtuką rasite čia).

Stilingiausi pasaulio žmonės.
Stilingiausi pasaulio žmonės.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Oct 18, 2012, 11:54 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:52 AM

Gal norėtumėte susipažinti su XX amžiaus antros pusės ir XXI amžiaus pradžios 50 stilingiausių pasaulio numylėtinių?

Lrytas.lt pristato antrąjį stilingiausiųjų pasaulio žmonių dešimtuką. (Pirmąjį dešimtuką rasitestilius/stilingiausi-pasaulio-zmones-i.htm"="">stilius/stilingiausi-pasaulio-zmones-i.htm"" target="_blank"> čia).

11. Betty Catroux (amžius nežinomas)

Garsaus dizainerio Yves'o Saint Laurent'o mūza. Liekna, kelius dengiančius ilgaaulius mūvėjusi seksualios išvaizdos ilgakojė šviesiaplaukė, kurios niekas niekada nematė be masyvių saulės akinių.

12. Markizė Luisa Casati (gimė 1881 - mirė 1957 m.)

Turtinga paveldėtoja iš Italijos, kurios tikslas buvo mėgautis gyvenimu. Mėgo ekstravagantišką, bet jokios naudos neturintį gyvenimo būdą.

Grandinėlėmis apsikarščiusi markizė L. Casati apgaubdavo save sunkiais aksomais, blizgančiais šilkais, kailiniais ir paslaptimis.

Pasakojama, kad italų aristokratė mėgo naktinius pasivaikščiojimus po Veneciją vilkėdama tik kailinius ir lydima tik leopardo.

13. Robertas de Niro (gimė 1943 m.)

Skvarbus, tamsių akių žvilgsnis, giedras, bet paslaptingas veidas, visuomet tvarkingai užrištas kaklaraištis. Bet nepraraskite budrumo: šis vyras - tarsi užtaisytas ginklas.

Robertas De Niro, - jaunasis Vitas Korleonė iš „Krikštatėvio II“, - prie italų kostiumo užsimaukšlino kepurę, kurią anuomet amerikiečiai nešiojo žaisdami beisbolą. Šis apsirengimo stilius buvo itin populiarus Niujorke praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje.

14. Pepė Ilgakojinė (1941 metais Švedijos rašytojos Astrid Lindgren sukurtas personažas)

Devynerių metų pusiau našlaitei, kuri su beždžione ir arkliu gyvena nedideliame Švedijos mieste, nusispjaut į visa, ką suaugusieji mano esant teisinga.

Jos tėvo, kapitono dažnai nėra namuose. Toks gyvenimas nulėmė ir mergaitės apsirengimo stilių: įvairiaspalvės, nubėgusiomis akimis nailoninės kojinės, kojaraiščiai, trumpos suknelės, patogūs batai ir sportiška šukuosena.

15. Mian Mian (gimė 1970 m.)

Šanchajaus vakarėlių ir pobūvių metraštininkė. Pasak kinų valdžios pareigūnų, - abejotinos moralės.

Juodais trikotažais vilkinti, į violetinės spalvos kailinius įsisupusi ir dirbtiniais perlais pasidabinusi naktinio gyvenimo liūtė Mian Mian yra dievaitė jaunųjų kinių, kurios trokšta panašaus gyvenimo būdo.

16. „The Sex Pistols“ (įkurta 1975 m. - iširo 1978 m.)

Žiogeliai nosyje, suplėšyti, Didžiosios Britanijos vėliava puošti sportiniai marškinėliai, - taip praėjusios amžiau aštuntajame dešimtmetyje atrodė šios muzikos grupės „The Sex Pistols“ nariai.

Garbaus amžiaus anglai nejautė simpatijų pankams, bet su jų buvimu ir skandalinga išvaizda teko susitaikyti.

„The Sex Pistols“ vadybininkas Malcolmas McLarenas atidarė parduotuvę, kurioje dizainerė Vivienne Westwood ėmė prekiauti savo sukurtais provokuojančiais drabužiais. Kai juos pradėjo nešioti „The Sex Pistols“, pankiškas stilius pradėjo populiarėti.

Jaunimas ėjo iš proto dėl dviračių grandinėmis, smeigtukais, geležtėmis puoštų drabužių (jei tokiais juos galima pavadinti!), dygliuotų antkaklių ir apyrankių.

17. Falco (gimė 1957 m. - mirė 1998 m.)

Šių metų vasario 19-ąją žymiausias Austrijos popmuzikos atlikėjas Falco (tikrasis vardas ir pavardė Johannas Hansas Holzelis) ant gimtadienio torto būtų užpūtęs 55 žvakutes. Prieš 14 metų jis žuvo per autoavariją Dominikoje.

Falco rengėsi preciziškai egzaltuotai. Austrijos pasididžiavimu vadinamas dainininkas nešiojo tamsius kostiumus ar blizgančius juodos odos švarkus, pasirišdavo siaurus kaklaraiščius ar pasidabindavo elegantiška peteliške.

Atlikėjas įsižeisdavo, jei sutikdavo vyrą tokia šukuosena kaip jo. Falco buvo ekscentriška asmenybė, bet kartu ir nuostabus menininkas.

18. Coco Chanel (gimė 1883 m. - mirė 1971 m.)

Garsiausia XX amžiaus mados kūrėja, kuri nė vienam vyrui neištarė lemtingojo „taip“.

Ji išvadavo moteris iš korseto, atrado mažą juodą suknelę, madingus papuošalus, „Chanel“ stiliaus kostiumą, sutrumpino sijoną iki skandalingojo - žemiau kelių - ilgio ir padovanojo kvepalus „Chanel Nr.5“.

19. Steve'as McQueenas (gimė 1930 m. - mirė 1980 m.)

Amerikiečių aktorius rengėsi stilingai - chaki spalvos kelnės, golfai, bliuzonai - bet ne provokuojančiai. Steve'o McQueeno gerbėjams užimdavo kvapą, kai jis žvelgdavo į moteris, blefuodavo žaisdamas pokerį, ir, savaime suprantama, kai pasukdavo automobilio raktelį. Kai vienoje kino juostų Holivudo žvaigždė tamsiai žaliu „Ford Mustang Fastback“ dūmė San Francisko gatvėmis, taip ir norėjosi lėkti paskui jį.

20. Serge'as Gainsbourg'as (gimė 1928 m. - mirė 1991 m.)

Prancūzų atlikėjas, kompozitorius ir rašytojas savo išvaizda priminė piratą. Negalėjęs pakęsti dalykinio stiliaus drabužių, dažnai nešiojo labai atvirus marškinius, kurie neslėpė krūtinės, mielai pasikabindavo grandinėlę su deimantu.

S. Gainsbourg'o (tikras vardas ir pavardė Lucienas Ginsburg'as) veidas buvo begėdiškai nepadorus, bet šiam negalėjo atsispirti gražiausios moterys.

1986 metais per tiesioginę Prancūzijos televizijos laidą „Champs-Elysees“ jis susitiko su Whitney Houston. Susiglamžiusį smokingą vilkintis S. Gainsbourg'as galantiškai pabučiavo amerikiečių atlikėjos ranką ir be jokių užuolankų pasakė: „Mielai jus išdulkinčiau!“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.