Stilingiausi pasaulio žmonės (III)

Esama žmonių, į kuriuos negali neatkreipti dėmesio. Iš jų spinduliuoja kažkas išskirtinio. Žavesys, elegancija, drąsa būti savimi ir poveikis aplinkiniams, - trumpai tariant, jie turi savo nepakartojamą stilių.

Lrytas.lt pristato trečiąjį stilingiausiųjų pasaulio žmonių dešimtuką.
Lrytas.lt pristato trečiąjį stilingiausiųjų pasaulio žmonių dešimtuką.
Daugiau nuotraukų (1)

Ona Kacėnaitė

Oct 19, 2012, 4:53 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:01 AM

Gal norėtumėte susipažinti su XX amžiaus antros pusės ir XXI amžiaus pradžios 50 stilingiausių pasaulio numylėtinių?

Lrytas.lt pristato trečiąjį stilingiausiųjų pasaulio žmonių dešimtuką. (stilius/stilingiausi-pasaulio-zmones-i.htm"="">stilius/stilingiausi-pasaulio-zmones-i.htm"" target="_blank">Pirmąjį ir antrąjį dešimtuką rasite čia).

21. Johnny Cashas (gimė 1932 m. - mirė 2003 m.)

Amerikiečių dainininkas rengėsi juodos spalvos drabužiais. Tokiu neįprastu būdu palaikė varguolių kvartaluose vargstančius ir viltį praradusius nuskriaustuosius, kurių nuolatinis gyvenimo palydovas - alkis.

Tokiu neįprastu būdu užjautė ir kalinius, kurie išpirko kaltę už savo nusikaltimus, bet vis dar sėdi už grotų.

22. Romy Schneider (gimė 1938 m. - mirė 1982 m.)

Austrijoje aktorių Magdos Schneider ir Wolfo Albacho Retty šeimoje gimusi Romy kine debiutavo būdama 15-os. Išgarsėjo kaip Sisija filmuose „Karalienės Sisijos jaunystė“, „Sisija, jauna karalienė“.

Vėliau maištavo prieš panašius vaidmenis, savo motiną, vokišką tvarką. R. Schneider silpnybės: prancūzų kinas, aistra ir meilė.

Vienoje pokalbių laidoje R. Schneider, kuri buvo apsirengusi juodu kelnių kostiumu, ant galvos užsidėjusi juodą kepuraitę, vienoje rankoje laikė cigaretę, o kitą - padėjusi ant vokiečių aktoriaus Burkhardo Driesto kelių, pasakė: „Jūs man patinkate, net labai patinkate.“

23. Gianni Agnelli (gimė 1921 m. - mirė 2003 m.)

Pleibojus ir „Fiat“ vadovas, turėjęs Advokato pravardę - taip ir atrodęs. Nuolat nešiojo smulkiais raštais išmargintą kaklaraištį, o laikrodį užsisegdavo ant marškinių rankogalių.

Italijoje jis išpopuliarino „Brooks Brothers“ marškinius su sagutėmis apykaklėje. Dar ir dabar brandaus amžiaus italai teikia pirmenybę G. Agnelli apsirengimo stiliui.

24. Džeimsas Bondas (britų rašytojo Iano Flemingo 1952 metais sukurtas personažas)

Jo Didenybės agento drabužiai: smokingas, slidininko kombinezonas, maudymosi kostiumas.

Džeimsas Bondas niekuomet nesiskiria su pistoletu „Walther PPK“ (prieš dešimt metų jį pakeitė „Walther P 99“), mėgsta „Martini“, moka ironiškai kilstelėti antakį ir myli gražias moteris.

25. Sofia Coppola (gimė 1971 m.)

Filme „Pasiklydę vertime“ atskleidė intelektualų požiūrį į grožį ir šiuolaikiškumą. Amerikietė S. Coppola buvo nominuota „Oskarui“ už geriausią režisūrą.

Francis Fordo Coppolos duktė santūriai, bet elegantiškai įkūnija dirbančią XXI amžiaus moterį.

Kai Marcas Jacobsas pristato savo naująją kolekciją, pirmoje eilėje sėdi S. Coppola.

26. Greta Garbo (gimė 1905 m. - mirė 1990 m.)

Dėl savo vaidmenų švedų kilmės JAV aktorei (tikrasis vardas ir pavardė Greta Lovisa Gustafsson) teko vilkėti įmantrius kostiumus. Tai buvo linksma moteris, bet ne tai svarbu.

Gerbėjų atmintyje pirmiausia išliko gilios, nepaprasto grožio G. Garbo akys, įdomios formos skruostikauliai ir įvairūs galvos apdangalai.

Kino legenda nešiojo varpo formos skrybėlę, kuri saugojo nuo įkyrių žvilgsnių, ir garsiosios šnipės Mata Haris stiliaus kepuraites.

27. Hamidas Karzai (gimė 1956 m.)

Kas galėjo pagalvoti, kad nuvertus Talibano režimą pirmasis Afganistano prezidentas patrauks žiniasklaidos dėmesį savo išskirtiniu apsirengimo stiliumi? Karakuline kepure ir ryškiai žaliu berankoviu apsiaustu.

Dizainerio Tomo Fordo nuomone, Afganistano prezidentas H. Karzai yra elegantiškiausias planetos žmogus.

28. Jane Birkin (gimė 1946 m.)

Iš britų kilmės aktorės sklinda jaunatviškas, kvapą gniaužiantis seksualumas. Pasakojama, kad kartą skrisdama lėktuvu iš Niujorko į Paryžių aktorė su savimi teturėjo atvirą pintą krepšį.

Tuo pačiu reisu skrido ir tuometis „Hermes“ vadovas Jeanas Louis Dumas. Jam J. Birkin pasiguodė, kad nors rankinė „Kelly Bag“ graži, bet pernelyg maža. Po šio pokalbio ant prekystalių pasirodė „Kelly Bag Birkin“.

29. „The Beatles“ (susikūrė 1962 m. - gyvavo iki 1970 m.)

„The Beatles“ - Didžiosios Britanijos popmuzikos grupė. Keturi, iš paprastų šeimų kilę Liverpulio muzikantai - Johnas Lennonas, Paulas McCartney, George'as Harrisonas, Ringo Starras - padarė didelę įtaką XX amžiaus septintojo dešimtmečio muzikai ir kultūrai.

Nuotaikingos bitlų šukuosenos, kurią stengėsi pamėgdžioti visi ano meto vaikinai, idėja priklauso Hamburgo fotografei Astrid Kirchherr, kurią ji nusižiūrėjo iš savo draugo, kolegos Jurgeno Vollmerio.

Vieną dieną po maudymosi Astrid bičiulis plaukus nubraukė ne atgal, o leido šiems užkristi kone ant akių. J. Vollmeris liko patenkintas naujai atrasta šukuosena. Ja susižavėjo ir „The Beatles“ nariai, sušukę „yes!“, o vėliau ir jų gerbėjai.

30. Yasseras Arafatas (gimė 1929 m. - mirė 2004 m.)

Anapilin iškeliavęs buvęs Palestinos prezidentas, Nobelio taikos premijos laureatas tikrai nesitikėjo, kad taps naujos mados šaukliu.

Jo nešiojama kufija (palestiniečių ir arabų galvos apdangalas - kvadratinė medvilninė skara, balta arba languota - juodi, raudoni langai) tapo populiariu jaunimo aksesuaru.

Tiesa, mėgdžiotojai kartais ją nešioja, vaizdžiai sakant, ne vietoje ir ne laiku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.