Kodėl moterims patinka uniformuoti vyrai?

Ne paslaptis, kad moteris traukia uniformuoti vyrai: gaisrininkai, policininkai, kariūnai ir kitų profesijų atstovai. Tačiau, kodėl uniforma moterims sukelia tiek daug emocijų?

Uniformuoti vyrai moterims atrodo drąsūs, ryžtingi ir organizuoti žmonės, kurių geros savybės nekelia jokių abejonių.<br>123rf
Uniformuoti vyrai moterims atrodo drąsūs, ryžtingi ir organizuoti žmonės, kurių geros savybės nekelia jokių abejonių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2013, 12:20 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 11:10 PM

Žvelgiant iš vienos pusės, uniformuoti vyrai moterims kelia pasitikėjimą. Joms jie atrodo drąsūs, ryžtingi ir organizuoti žmonės, kurių geros savybės nekelia jokių abejonių.

Be to, tokio pobūdžio profesinė veikla iš dalies priveda prie to, kad tokiam vyrui atsiranda ir riteriškumo jausmas. Tai akivaizdžiai matyti pagal jo manieras, o moteriai to ir pakanka. Juk jos pozityviai žiūri į vyrus, atidarančius moteriai duris, atitraukiančius kėdę ir panašiai.

Žvelgiant iš kitos pusės, dažniausiai uniformuoti vyrai dėl savo nuolatinio užimtumo sunkiai atranda laisvo laiko ir skiria per mažai dėmesio savo antrosioms pusėms. Be to, tyrėjai išsiaiškino, kad uniformuotiems vyrams dažnai būna sunku išreikšti savo jausmus.

Tyrimui vadovavęs Geetanjalis Sharma padarė išvadą: „Moterys, nusprendusios susieti savo gyvenimą su uniformuotu vyru, turi būti pasirengusi ilgalaikiams išsiskyrimams, bet po tokių periodų gana sunku susigrąžinti santykius į ankstesnį lygį. Visgi istoriškai susiklostė, kad moterys ieško partnerio, kuris galėtų jas apginti ir jaustųsi saugios. Todėl uniformuotų vyrų įvaizdis iki šiol yra labai populiarus.“

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.