Mados ekspresas. Madai vergaujantys vyrai - puošeivos ar gėjai?

Milaniečiai Antonio ir Francesco atviri: abu jie – mados pasaulio žmonės, kurių nedomina dailioji lytis. Į praėjusią savaitę Milane prasidėjusią vyrų mados savaitę rinkosi ekstravagantiškus drabužius vilkintys vyrai, neretai neslepiantys savo netradicinės lytinės orientacijos. Pasauliui laisvėjant jau garsiai klausiama – ar vyrų mada skirta gėjams?

"Versace" modelis.<br>AP
"Versace" modelis.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė („Gyvenimo būdas")

Jan 19, 2013, 8:58 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 4:26 PM

Vitrinų apipavidalintojas Francesco žino – šįmet vyrų garderobe dominuoja oranžinė spalva, todėl pasipuošė tokios spalvos prabangiu kašmyro šaliu, kuris atsiėjo net 280 eurų (apie 1 tūkst. litų).

Visas tos dienos garderobas kiekvienam šių vaikinų kainavo apie 1 tūkst. eurų (apie 3,5 tūkst. litų). Jie meistriškai suderino vintažo stiliaus paltus su prabangiais aksesuarais.

Tamsiai mėlynas Milano dailės akademijos studento Antonio paltas – itin stilingas, nors jam daugiau nei pusšimtis metų. Jis pirktas sendaikčių turguje ir kainuoja vos kelis eurus (apie 10 litų), bet apavas – labai brangus.

Blizgaus paviršiaus veršiukų odos batai asmeniškai pagal matmenis pagaminti vokiečių dizainerės Jil Sander mados namuose. Juos Antonio užsisakė pernai, pamatęs „Jil Sander” šou ant podiumo.

Į Milano vyrų mados savaitę besirenkantys puošeivos pinigų drabužiams tikrai netaupo.

Į mados šou poromis atvykstantys stipriosios lyties atstovai sukelia visokių minčių. Jei vyras išsipustęs ir išsikvepinęs, gal jis ne vyriškas? O jei dar vaikšto su partneriu?

Apie pomėgį puoštis Milano vyrų mados savaitės metu teiravomės įvairių profesijų atstovų.

Simone di Meguzzi atvyko į „Ermenegildo Zegna” mados namų pristatymą vilkėdamas žakardiniu „Prada” paltu karakulio apykakle.

„Už šį drabužį nemažai sumokėjote. Jaučiate aistrą puoštis?” – pasiteiravau jauno italo.

„Esu „Fashion Moda” žurnalo korespondentas, tad mano įvaizdis tiesiogiai susijęs su profesija. Stengiuosi išsiskirti iš minios elegantiškais drabužiais ne tik todėl, kad man patinka puoštis.

Mados savaitė – tai vitrina. Čia dirba gausybė garsių žmonių ir „Vogue” žurnalų korespondentų iš viso pasaulio. Esu ne kartą pakliuvęs į mados savaitės svečių nuotraukas.

Tai – nemokama reklama. Kodėl tuo nepasinaudoti? Niekada negali žinoti, kur tavo įvaizdis nuves”, – samprotavo apie madą rašantis žurnalistas.

„Dolce & Gabbana” mados namų salėje prieš prasidedant šou pakalbinau garsios Milano „B & B” parduotuvės savininką Andreą Vezzoli.

33 metų vyrui Milano mados savaitė – pats darbymetis. Jis renka savo parduotuvei naujas kitų metų rudens ir žiemos kolekcijas vyrams.

„Man didelė garbė ne tik dalyvauti mados savaitėje ir parduoti dizainerių drabužius, bet ir pačiam juos vilkėti”, – teigė A.Vezzoli.

Stilingi žurnalistai iš Lenkijos sakė, kad jų tėvynėje priešiškumo laikai – jai praeitis: „Šiandien pasaulis daug laisvesnis. Juk po saule vietos turi užtekti ir homoseksualiems vyrams.”

Žinoma, prie mados namų iš prabangių automobilių išlipa ir verslo vyrai. Dailiomis, smarkiai prigludusiomis klasikinėmis eilutėmis vilki biržos makleriai.

Jie – „Ermenegildo Zegna”, „Corneliani”, „Calvin Klein”, „Giorgio Armani”, „Prada” pristatymų pirmųjų eilių svečiai. Šie vyrai dėl savo aukštų pareigų ar socialinės padėties taip pat nežada atsisakyti prabangios vilnos eilutės, ekstravagantiško, pagal matmenis pasiūto palto.

Kai kurie ekstravagantiški vyrai į mados savaitės renginius atvyksta ir su savo damomis.

Vieno jų, Italijos nacionalinių mados namų prezidento Mario Boselli, pasiteiravau: „Kaip manote, kodėl ir vyrus valdo noras puoštis?”

„Estetikos jausmas atsiranda tada, kai vyras atsistoja prieš veidrodį, rišasi kaklaraištį, skutasi barzdą, šukuojasi, – sakė įtakingas mados pasaulio žmogus.

Italai – menininkų, artistų tauta, todėl esame ekstravertai. Iš pomėgio kurti atsirado ir mada, juk drabužių kūryba – taikomojo meno sritis.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.