Mados ekspresas. Plungiškis M. Armalis - ant „Versace“ podiumo Milane

Specialiai lrytas.lt, Milanas

Iš Plungės kilęs Mantas Švedijoje profesionalų lygoje žaidžia ledo rutulį, o Italijoje - demonstruoja rūbus.
Iš Plungės kilęs Mantas Švedijoje profesionalų lygoje žaidžia ledo rutulį, o Italijoje - demonstruoja rūbus.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurga Jurkevičienė

Jan 19, 2013, 10:46 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:07 PM

Lietuvos atletas, profesionalus Švedijos Mora IK komados vartininkas 20 – metis Mantas Armalis jau trečią kartą žingsniuoja Milano mados savaitės „Versace“ podiumu. Šįmet iš Plungės miesto kilusiam vaikinui teko dalyvauti vienos skandalingiausių mados savaitės kolekcijų – italų dizainerės Donatellos Versace – pristatyme. Praėjusią vasarą Mantas vilkėjo „Versace“ mados namų sukurtais Senovės Romos gladiatoriaus drabužiais. Lietuvos galiūno – gladiatoriaus Manto nuotraukos su tobulais raumenimis papuošė Italijos ir užsienio žurnalų puslapius.

Šįmet Donatella Versace ir vėl panoro lietuvį vartininką matyti ant 2013 – ųjų metų žiemos mados podiumo. Nauja „Versace“ kolekcija klientus, žurnalistus ir pirkėjus šokiravo gipiūro apatiniais.

Mantas ant podiumo žengė pasipuošęs baltu „Versace“ skarelių motyvais puoštu džinsiniu kostiumu. Vieną kartą lietuvis pasirodė ant takelio vilkėdamas ekstravagantišką rokerio švarką – „chiodo“ – (it. vinis) ir siaurus džinus, kitą – buvo apsirengęs elegantišku klasikiniu žydru švarku ir baltomis kelnėmis.

Su Mantu kalbėjomės Milano Auksinio kvadrato Gesu gatvėje, tuoj pat po „Versace“ kolekcijos pristatymo.

– Mantai, ar galėtumėte išeiti ant podiumo, vilkėdamas iššaukiančius apatinius drabužius, kuriuos šį vakarą rodė „Versace“ kolekciją pristatę vyrai? Jei Donatella būtų išrinkusi jiems demonstruoti jus, ar neišsigąstumėte išeiti ant podiumo? Ar jums apskritai patinka „Versace“ stilius?

– Man apatinių neteko šį kartą apsivilkti. Na, bet jei reikėtų, turbūt, sutikčiau. Nesureikšminu atskirų modelių, juk tai darbas. O man pačiam labai gražūs „Versace“ kostiumai, jie – labai vyriški. Man patinka ir balti paltai, auksu išsiuvinėti švarkai. Bet su jais gatvėje nepasirodyčiau. Galėčiau išeiti ant podiumo. Bet, manau, kad tokie drabužiai ir yra skirti tik parodyti „Versace“ kolekcijai ant podiumo. Kasdien jų gatvėje niekas nevilkės.

– Ar modelio darbas – sudėtingas? Kiek laiko trunka repeticijos? Ar sunku įtikti Donatellai?

– Kai palyginu su ledo rituliu, tai modeliui – daug paprasčiau. Juk reikia tik kelis kartus praeiti podiumu. Žinoma, reikia koncentracijos, bet vis tiek tai daug lengviau. Man demonstruoti labai patinka, o madai skirtos repeticijos nenualina taip, kaip ledo ritulio treniruotės. Donatella labai maloni. Visiems mums – modeliams ji patinka.

– Iš ko gyvenate Švedijoje? Vis dar dirbate drabužių parduotuvėje?

– Ne, modelio karjera man atvėrė naujas perspektyvas. Netgi privertė Švedijos Mora IK komandą mokėti man didesnius pinigus, nei anksčiau gaudavau. Kai sužinojo, kad demonstruoju Milane, nebenorėjo manęs paleisti. O Milane „Versace“ gerai moka, todėl čia gerai jaučiuosi. Bet kol kas dar žadu gyventi iš vartininko algos Švedijoje.

– Ar jums patinka Italijos vyrai? Sakoma, jie elegantiškiausi pasaulyje. Gal galite palyginti su švedais?

– O, taip, švedams toli iki italų. Italų vyrai, iš tiesų, kaip jūs sakote, labai elegantiški. Nesvarbu, ar apsirengia kasdieniniais drabužiais ar išeiginiais. Net su klasikiniu kostiumu jie – labai stilingi. Švedijos žmonės gerai apsirengę, bet visai kitaip, negu italai. Čia nėra bendrų mados tendencijų, gatvėje - įvairių stilių, spalvų įvairovė.

– Ar tarp Milane demonstravusių „Versace“ vaikinų – draugiški santykiai? Minėjote, kad pasibaigus šou kartu einate vakarienės.

– Taip, visi čia kaip viena šeima, nors kiekvienas modelis – kitokia, laisva asmenybė, su savo įpročiais. Kai kurie iš vaikinų, kaip ir aš, jau tris kartus demonstravo „Versace“ pristatyme. Mes visi jaučiamės kaip galingo variklio sudedamos dalys.

– O kokį patiekalą renkatės būdamas Milane? Ar italų virtuvė geresnė, negu Švedijoje?

– Man labai patinka spagečiai, paruošti įvairiais itališkais receptais. Pica Italijoje – taip pat yra geriausia. Aš labai mėgstu mocarelos sūrį, be kurio nepagaminsi tikros itališkos picos. Taip pat reikia įvairių rūšių kumpio. Labai norėčiau išmokti pats gaminti kaip italai, nes švedai niekada taip neišmoks. Bet jie ir nenori išmokti. Į virtuvę čia niekas nekreipia dėmesio.

– Jei galėtumėte sportuoti Italijoje, ar persikeltumėte čia gyventi?

– Viena ausimi teko girdėti, kad ir Milane bus ledo ritulio KHL komanda. Jei užtektų mano profesionalumo, gal ir pasvarstyčiau apie tokią galimybę. Būtų smagu sportuoti ir dirbti modeliu Italijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.