Mados pasaulį „Givenchy” nustebino žvakėmis ir juodomis paslaptimis

Italų mados dizaineris Riccardo Tisci visuomet žino, kaip sukurti įspūdingą šou – jo aukštosios mados kolekcijų pristatymų podiumai ne kartą buvo barstomi rožių žiedlapiais, šou rengiami bažnyčiose, podiumą yra puošusios gyvų augalų arkos. Vis tik naujausios jo rudens-žiemos sezono kolekcijos pristatymas nustebino asketiškumu, kuklumu, sakralumu – tamsų podiumą puošė žvakės, blausus apšvietimas glostė juodus drabužių audinius. Kitą rudenį „Givenchy“ vyras neabejotinai trauksis į tamsą.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2013-01-20 12:43, atnaujinta 2018-03-13 15:44

Galima pamiršti tuos laikus, kai italų dizaineris vyriškos linijos kolekcijų ašimi paversdavo netradicinius aksesuarus ar piešinius – naujausias „Givenchy“ darbas stebina paprastumu, formos grynumu. Nors ant podiumo pasirodė keletas marškinėlių su abstrakčiais nespalvotais ornamentais (žvaigžde, kaukole, moters veidu), vyravo rimti ir paslaptingumo aura apgaubti pilkos vilnos kostiumai, tiesaus kirpimo puspalčiai, marškiniai be apykaklių. Čia neišvysime prieš keletą sezonų matytų šunų paveikslėlių, sijonų ar auskarų nosyje – R. Tisci parodė, kad pamažu tolsta nuo gatvės kultūros ir grįžta prie „Givenchy“ archyvų.

Kolekcijoje netrūko ir odinių detalių – jos puošė švarkus, marškinius, džemperius. Iš skirtingų baltos bei juodos spalvos odų dizaineris lipdė pečių plotį paryškinančius laisvalaikio švarkus, o kurdamas džemperius nevengė net permatomo audinio elementų. Itin puiki buvo ir kolekcijos avalynė, puošta masyvia metalo plokšte.

Vienas keistesnių pristatymo epizodų – modeliai, kurie vietoje kelnių dėvėjo trumpus aptemptus šortus ir matėsi tik apie liemenį surišti megztiniai arba odinės striukės, imituojančios pūkines. Tai kiek paaštrino šou žiūrovų emocijas, provokavo klausimus, kodėl R. Tisci seka kelnes neretai pamirštančios Lady Gagos pavyzdžiu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.