Paryžiaus vyrų mados savaitė: „Valentino” atvirutė iš Londono

Ne paslaptis, jog tradicinės vyriškos aprangos siuvyklų tradicija gimė ir buvo ištobulinta Londone – džentelmenų mieste, kur XIX-ojo amžiaus pabaigoje kiekvienas save gerbiantis vyras turėjo puikiai pažįstamą siuvėją ir kostiumo subtilybes išmanė ne ką prasčiau nei dabarties vyrai išmano techniką ar sportą. Nors šios tradicijos vis dar gyvos Savile Row gatvėje, kur įsikūrusios visos istorinės siuvyklos su geriausiais meistrais, mados namai „Valentino“ parodė, kad ir italai geba sukurti ne ką prastesnę kostiumo kultūrą. Paryžiaus mados savaitės rudens-žiemos sezonui metu pristatyta dizainerių dueto Marios Grazios Chiuri ir Pierpaolo Piccioli tapo tikru meilės laiškeliu Londonui su parašu, kad ir Romoje vyrai geba atrodyti puikiai.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 20, 2013, 11:57 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 3:44 PM

„Žmonės visuomet trokšta to, ką jau žino, kas yra patikrinta ir pripažinta“,– pristatymo užkulisiuose viešbutyje „Hôtel Salomon de Rothschild“ pasakojo dizainerių duetas. Sunku būtų pasakyti, kad jie nėra teisūs – daugeliui puikiai pažįstama septintojo dešimtmečio svinguojančio Londono kostiumo stilistika šįkart buvo įvilkta į itin patrauklų drabužį – nenuobodžiai atrodančius prie kūno prigludusius pilkų langelių bei „houndstooth“ rašto kostiumus, derančius apsiaustus su odos akcentais.

Itin prabangiai atrodė vilnoniai paltai su kailinėmis apykaklėmis bei liemens sritį puošiančia odine juosta, taip pat – lengvas šviesaus kailio švarkelis, jaunatviškas languoto audinio puspaltis. Išskirtiniai – ir odinių švarkų modeliai, taip pat kontrastingų spalvų paltai.

Kaip rašė apžvalgininkai, nė vienas modelių plaukas nebuvo paliktas ne vietoje – kolekcija pasižymėjo išskirtine tvarka, santūrumu. Į šį jaunųjų Šerloko Holmso sekėjų parašą energijos įnešė ryškiai raudoni aksesuarai – rankinės, akiniai. Puikiai atrodė ir siauri kaklaraiščiai, „portfolio“ tipo krepšiai, skirti tiek svarbiausiems dokumentams, tiek planšetiniam kompiuteriui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.