Modelio karjeros aukštumų pasiekusi albinosė R. Modiselle: „Aš pagaliau jaučiuosi graži“

Pietų Afrikoje gimusi albinosė Refilwe Modiselle metė sau iššūkį ir tapo viena populiariausių modelių mados pasaulyje. Balti, šviesūs plaukai, blyški oda, mėlynos akys – tai afrikietei visiškai nebūdingi bruožai. Vis dėlto būtent dėl jų Refilwe akimirksniu atsidūrė dizainerių dėmesio centre, rašo dailymail.co.uk.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 21, 2013, 3:51 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 1:56 PM

Tačiau 27-metų mergina sako, kad ji ilgai jautėsi nepatogiai dėl savo išskirtinės išvaizdos: „Niekada nemaniau, kad kada nors galėčiau tapti modeliu, tačiau pagaliau aš jaučiuosi graži“.

Anot afrikietės merginos, anksčiau ji jautėsi taip, tarsi gyventų baltaodžio kūne. Dėl to ji patyrė daug aplinkinių pašaipų. Iš R. Modiselle tyčiojosi vaikai, o suaugusieji kalbėjo, kad merginos mama buvo išdavusi savo vyrą su baltaodžiu.

Albinizmas – tai paveldima liga, kai žmogaus odos, plaukų ir akių spalvos būna blyškios, nes nėra melanino pigmento. Taip pat tokie žmonės labai jautrūs saulės spinduliams, šviesai. Nors statistiškai šia liga suserga vienas iš 17 tūkst. žmonių, Pietų Afrikoje albinosų skaičius gerokai viršija statistiką.

Daug albinosų Afrikoje buvo nužudyta dėl jų organų, nes manyta, kad jie turi gydomųjų galių. 2011 metais birželio mėnesį 14 metų albinosas berniukas Sibisuso Nhatave buvo pagrobtas ir, kaip manoma, nužudytas genties.

Nepaisant to, Refilwe pasiekė neįtikėtinų aukštumų modelio karjeroje. Nors mergina yra ne vienintelis albinosas modelis vaikščiojantis ant podiumo, 2005 metais ji pasirašė kontraktą su viena žinomiausių modelio agentūrų Afrikoje „Ayana Model Management“. Albinosė Refilwe dabar yra teisėtas Pietų Afrikos mados veidas.

Sekantis R. Modiselle žingsnis – patekti į kino pasaulį. Mergina tikisi pasinaudoti savo šlove, ji pasitiki savimi, todėl ketina ir toliau kovoti su žmonių išankstiniu nusistatymu prieš albinosus.

„Tikiuosi, kad mano pavyzdžiu paseks ir daugiau merginų, nepriklausomai nuo jų rasės ar spalvos“, – kalbėjo mergina.

Tiesa, Refilwe sėkmė jau įkvėpė ir kitą albinosę iš Pietų Afrikos. 23 metų Thando Hopa taip pat tapo modeliu.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?