G. Armani aukštosios mados podiumą nuspalvino kultūrų mišinys

Italų mados legenda Giorgio Armani puikiai supranta, kad ilgametę sėkmingą dizainerio karjerą lemia ne tik talentas bei meistriškumas, bet ir sugebėjimas pagauti mūzą pačiose netikėčiausiose vietose. Ne kartą savo podiumą skyręs įvairių šalių kultūrų interpretacijoms, mados kūrėjas kiekvieną sezoną ieško dar neatrastų pasaulio kampelių, pasižyminčių unikaliomis aprangos bei meno tradicijomis – vieną pusmetį jį žavi japoniškas santūrumas, kitą – šiaurinio Afrikos regiono genčių papročiai. Pristatydamas naujausią aukštosios mados linijos „Armani Prive“ darbą šių metų pavasario-vasaros sezonui, G. Armani teigė, kad šįkart nusprendė derinti įvairių kultūrų simbolius bei siekti unikalaus rezultato, pagardinto itališkos elegancijos prieskoniu.

Giorgio Armani 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>"Reuters"
Giorgio Armani 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2013-01-23 15:38, atnaujinta 2018-03-13 10:07

Net jei dizaineris nemažai kalbėjo apie globalizaciją bei norą geriausius įvairių kultūrų elementus pritaikyti sau, ryškūs bei akivaizdūs simboliai buvo tik kolekcijos fonas. Pirmajame plane atsiskleidė klasikinių G. Armani siluetų grožis – itin švarūs bei tiesūs kirpimai, drąsa ieškoti geometrinių formų, tobula simetrija bei audinio išlaikomas architektūriškas siluetas. Didžioji dalis kolekcijos kūrinių buvo kiek patrumpintų platėjančių kelnių deriniai su trumpais švarkeliais, puoštais masyviomis segėmis, vyravo žemiški rusvi, smėlio, melsvi tonai. Tik kai kuriuos kostiumėlius bei sukneles papuošė ugninės raudona, oranžinė spalvos, abstraktūs geometriniai raštai.

Finalinė kolekcijos dalis nustebino gerokai minkštesnio, didesnės apimties modelio suknelėmis – tokie keturi ant podiumo parodyti modeliai atrodė labiau tinkantys žaismingojo Oscaro de la Rentos, o ne santūriojo G. Armani kolekcijai. Paskutinės suknelės nepriekaištingai atitiko mados namų filosofiją, nes buvo tiesos ir papuoštos tik labai subtilia „peplum“ detale.

Ypatingai didelę reikšmę G. Armani šįkart teikė aksesuarams, ypač papuošalams – jau minėtos masyvios segės kartais net užgožė minimalistinio kirpimo švarkelius, o stambių akmenų vėriniai bei apyrankės papildė vakarines sukneles. Dizaineris neatsisakė ir itin mėgstamos detalės – galvos apdangalų. Jie šioje kolekcijoje puošė visas manekenes ir buvo netaisyklingos nupjauto kūgio formos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.