Paryžiaus aukštoji mada: juodai baltas G. Valli meistriškumas

Populiariojoje kultūroje neretai sutinkamas pasakymas „amerikietis Paryžiuje“, susijęs ne tik su tokio paties pavadinimo filmu, bet ir su amerikiečių migracijos į Prancūzijos sostinę banga XX-ojo amžiaus viduryje bei bandymą pažinti svetimą kultūrą. Jau ketvirtąją savo aukštosios mados kolekciją Paryžiaus mados savaitės metu pristačiusiam italų dizaineriui Giambattista Valli norėtųsi taikyti naują apibūdinimą – romėnas Paryžiuje. Itališkai moteriškas bei elegantiškas kūrėjo stilius ne tik užkariavo prancūzų simpatijas, bet ir įrodė, kad aukštosios mados tradicijas jaunoji italų dizainerių karta išmano ne ką prasčiau nei patys paryžiečiai.

Giambattista Valli 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Giambattista Valli 2013 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 23, 2013, 9:40 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 10:56 AM

Italijos ambasadoje Paryžiuje vykęs pristatymas, skirtas šių metų pavasario-vasaros sezonui, kritikus suskaldė į dvi komandas – vieni liko sužavėti G.Valli sprendimu atsisakyti ryškių spalvų bei atskleisti audinio grožį bei galimybes, o kiti teigė išvydę blankų bei beveidį darbą. Sunku pasakyti, kurių argumentai svaresni, tačiau galima neabejoti, kad talentingas kūrėjas šią kolekciją pateikė kaip eksperimentą.

Ryškias raudoną, žalią spalvas bei leopardo kailio raštą pavertęs savo vizitine kortele, G.Valli šįkart nusprendė visą savo dėmesį skirti siluetų įvairovei. Ant podiumo buvo galima išvysti tiek nuo liemens platėjančių didelės apimties tiulio suknelių, tiek antikines vazas primenančių subtilių klubus paryškinančių sijonų. Dizaineris neliko abejingas ir mini ilgiui – nusprendęs trumpais švarkeliais pabrėžti moters liemenį, jis derinius užbaigė trumpais šifono sijonais, nevengė pasiskolinti ir prieš pusmetį R.Simonso iš „Dior“ pristatytos kelnių po sijonu idėjos. Tiesa, ją G.Valli pritaikė gerokai švelniau, moteriškiau – perregimo audinio tiesaus kirpimo kelnes dengė lengvo šilko debesis, o ne griežta simetriška audinio konstrukcija.

Finalinė kolekcijos dalis priminė princesišką pasaką, nes ant podiumo pasirodė paradas švelnios rožinės spalvos suknelių, siuvinėtų šifono žiedlapiais bei puoštų auksiniais lapų motyvo diržais. Lengvesnius audinius siuvinėjęs gėles primenančiomis aplikacijomis, sunkaus šilko nuotakos sukneles dizaineris pasiūlė puošti itin smulkiais metalo elementais, plunksnomis. Efemerišką aukštosios mados kūrinių grožį paryškino itin minimalus modelių makiažas bei paprastos paleistų plaukų šukuosenos, leidusios suspindėti gėlių puokštes primenantiems kaklo papuošalams bei apyrankėms.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.