Paryžiaus aukštoji mada: E. Saabo odė šviesai ir trapumui

Holivudo įžymybių favoritas, dramos meistras, moteriškumo puoselėtojas – skambių komplimentų iš Libano kilęs dizaineris Elie Saabas sulaukia išties neretai. Nors jo pakankamai sėkminga dėvimųjų drabužių linija kiekvieną sezoną pritraukia vis daugiau klientų bei kritikų dėmesio, geriausiai kūrėjas jaučiasi aukštosios mados savaitės metu. Pripažinęs, kad kasdieniai apdarai jo neintriguoja ir slepia moters grožį, E. Saabas aukštosios mados podiumą laiko savo žaidimų aikštele ir žino, kad ir šį pavasario-vasaros sezoną jo meistriškumo nenustelbs niekas.

Elie Saabo 2013 metų pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcija.<br>"Reuters"
Elie Saabo 2013 metų pavasario ir vasaros aukštosios mados kolekcija.<br>"Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jan 25, 2013, 11:07 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:00 AM

Savo naujausią darbą pavadinęs „ode delikatumui“, kūrėjas savo idėjas perteikė itin elegantiškai – ant podiumo buvo pristatytos 47 nežemiško grožio vakarinės suknelės, kruopščiai siuvinėtos, kurtos iš nėrinių ir puoštos perregimo audinio intarpais. 48-oji buvo pribloškianti nuotakos suknelė su per visą podiumo plotį nusidriekusiu siuvinėtu sijonu bei XIX amžiaus stiliaus nėrinių bei tiulio nuometu.

Ne kartą supratęs, kad dirbti su raštuotais audiniais jam ne itin gerai sekasi, E. Saabas visą kolekciją suskirstė į aiškius spalvinius blokus: baltą, šviesiai mėlyną, persikinį, alyvinį, raudoną bei juodą. Kritikams bene didžiausią įspūdį paliko gausiais siuvinėjimais bei kristalų aplikacijomis dekoruotos alyvinės suknelės, kuriose susipynė perregimo audinio trapumas bei šilko spindesys. Tiesa, ekspertai netruko pastebėti, kad galis modelių labai primena „Valentino“ mados namų braižą – ilgos rankovės, ilgas beveik tiesus siluetas.

Nors ši kolekcija dizainerio gerbėjų ypač nenustebino, nesižavėti E. Saabo kurtu aukštosios mados stebuklu būtų sudėtinga. Kiekvienai suknelei prireikė kelių šimtų valandų rankų darbo, siluetai jau matyti, tačiau moters kūno linkiams suteikiantys tobulas proporcijas. Galima net neabejoti, kad kino apdovanojimų sezono metu ant raudonojo kilimo bus galima išvysti tikrai ne vieną šios kolekcijos suknelę, puošiančią žymiausias pasaulio moteris, nes pasirinkus E. Saabą suklysti sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.