Londono mados savaitė: nihilizmas ir ironija „Preen” kolekcijoje (video)

Prieš keletą metų energingąjį Niujorką iškeitę į gimtąjį Londoną, mados namų „Preen“ dizaineriai Justinas Thorntonas ir Thea Bregazzi tarsi pradėjo iš naujo atrasti Didžiosios Britanijos mados lobyną. JAV didmiestyje rodydavę itin minimalistiškas bei abstrakčių formų kolekcijas, kūrėjai Londone pradėjo flirtuoti su moderniuoju menu, drąsiai eksperimentuoti su spalvomis bei egzotiškais audiniais, o šį sezoną pasinėrė į aštuntojo dešimtmečio „New Wave“ stilių. Kitą rudenį bei žiemą „Preen“ moteris parodys, kad ir pankai gali būti elegantiški.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Feb 19, 2013, 3:04 PM, atnaujinta Mar 11, 2018, 1:36 PM

Britų duetas, savo karjerą 1996-aisiais pradėjęs nuo papuošalų paduotuvės, šiandien yra žinomas dėl griežtų geometrinių siluetų, ryškių spalvų bei sugebėjimo minimalistinius modelius pritaikyti spalvingam Londono gyvenimui. Naujausias „Preen“ darbas ištikimus mados namų gerbėjus turėjo gerokai nustebinti, nes kolekcija itin tamsi, joje gausu sudėtingų kirpimų.

Susižavėję „New Wave“ stiliaus maištingumu bei galimybe jį suderinti su britiška elegancija, kūrėjai ant podiumo iškėlė kontrasto idėją: klasikinį juodą paltą pagyvino ryškiai raudonos juostos bei asimetriškai įsiūti užtrauktukai, pieštuko formos sijonas buvo išpuoštas kristalų tinklu, o subtilią juodą suknelę visiškai pakeitė tik modeliui einant matoma ryškiai raudona klostė.

Tokios pankiškos detalės atspindėjo aštuntojo dešimtmečio jaunimo nihilizmą, ironiją politinės bei švietimo sistemos atžvilgiu. Iš to savotiškai pasišaipė ir „Preen“ duetas – uniforminę primenanti suknelė turėjo itin gilią iškirptę, klasikiniai marškiniai pasiūti iš visiškai perregimo nėriniuoto audinio, o konservatyvaus juodo kelnių kostiumo švarko apatinė dalis siuvinėta spalvotomis gėlėmis, kurie dėl sudėtingos užtrauktukų sistemos yra nustumiami į šoną ir beveik nesimato.

Ši kolekcija – itin aktuali šiuo metu, nes mados elitas ruošiasi Niujorko Metropoliteno muziejuje rengiamai pankų stiliaus tematikos parodai. Joje bus demonstruojami garsiausių pasaulio kūrėjų darbai, tačiau ir parodos atidarymo svečiai turės paisyti pankiško aprangos kodo, tad „Preen“ klienčių turbūt nestigs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.