Paryžiaus mados savaitė: prancūziškai chaotiška „Lanvin” kolekcija

Kai prieš metus Paryžiuje buvo švenčiamas Albero Elbazo darbo „Lanvin“ mados namuose dešimtmetis, dizaineris ant podiumo užkėlė visas gražiausias brangakmenių spalvas, pradžiugino itin moteriškais siluetais, puikiu šou bei nepakartojamomis audinių kombinacijomis.

Mados namų "Lanvin" kolekcija.<br>AP
Mados namų "Lanvin" kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

2013-03-04 09:52, atnaujinta 2018-03-10 16:26

Jubiliejinis pristatymas iš Izraelio kilusio kūrėjo karjeroje lėmė šiokį tokį lūžį – būtų klaidinga teigti, kad antrąjį dešimtmetį mados namuose A. Elbazas pradėjo ne itin sėkmingai, tačiau jo kolekcijų kryptis smarkiai pasikeitė. Tą įrodė ir naujausia rudens-žiemos kolekcija, parodyta Paryžiaus mados savaitės metu.

Geriausiai žinomas dėl spalvų, dekoratyvumo, išgrynintų moteriškas formas pabrėžiančių siluetų, A. Elbazas šių metų rudens-žiemos sezonui siūlo daugiau tamsių spalvų, faktūrų derinių. Dalį aukštakulnių net pakeitė ne taip elegantiškai atrodę vyriško stiliaus lygiapadžiai.

Neįmanoma išskirti vieno vyraujančio silueto – įdomiai atrodė ir vyriško kirpimo paltai bei kelnių kostiumai, ir nuo liemens lengvai krentančios šilko suknelės, liemenį paryškinantys švarkai. Būtent siluetų, idėjų gausa šią kolekciją pavertė labai chaotiška, jai trūko „Lanvin“ mados namams būdingo konkretumo, tolygiai vystomos idėjos.

Sundėtinga rasti komplimentų ir kolekciją į derinius suskirsčiusiems stilistams – buvo gerokai persistengta atrenkant aksesuarus, jų masyvumas užgožė trapias šilko bei šifono sukneles, o sunkūs ryškiaspalviai kailiniai švarkai – vakarinius drabužius. Geriausiai ant podiumo atrodė tie deriniai, kurie buvo puošti tik kailiniais šaliais arba palikti „gryni“.

Vis tik noras parodyti daugiau yra pateisinamas – išskaidžius kai kuriuos komplektus išvystume nuostabius drabužius, kurių šioje kolekcijoje gausu. Gaila, kad nuspręsta daug puikių idėjų „išvirti“ viename katile.

Tiesa, viso pristatymo metu svečių dėmesį traukė modelių kaklus puošusios grandinėlės su masyviais auksiniais išraitytais žodžiais „Cool“, „Happy“, „Love“, „Help“. Užkulisiuose žurnalistų kalbintas dizaineris atskleidė, kad tai – kolekcijos raktažodžiai. Jam svarbu, kad „Lanvin“ drabužius dėvinti moteris jais galėtų mėgautis, jaustis laiminga, mylėti save bei aplinkinius.

Iš konteksto iškrito tik žodis „Help“, kurį A. Elbazas veikiausiai skyrė mados industrijai. Ne kartą išreiškęs savo nuomonę apie besikeičiantį Paryžių, dizaineris skundėsi industrijos agresija, mados kūrėjų ginčais, internete kurstomais konfliktais. Visuomet taikus bei malonus mados kūrėjas tikisi, kad kada nors mados dizaineriai ir vėl galės palaikyti draugiškus santykius bei negalvoti tik apie komercinius tikslus bei idėjų „vagystes“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.