Naują kolekciją pristačiusi dizainerė A. Kuzmickaitė ją skyrė mamos atminimui

Drugeliai. Šis skiriamasis dizainerės Agnės Kuzmickaitės (31 m.) kūrybos ženklas šeštadienio vakarą nutūpė ir ant naujos, šeštadienio vakarą Vilniaus „Vaidilos“ teatre pristatytos 2013-2014 metų rudens ir žiemos „pret-a-porter“ drabužių kolekcijos keleto modelių. Vilnietė mados kūrėja drugelių aplikacijų nebegali atsisakyti dėl to, kad to kaskart pageidauja ištikimos jos klientės.

A. Kuzmickaitės kolekcijos modeliai.<br>T. Bauras
A. Kuzmickaitės kolekcijos modeliai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 17, 2013, 2:47 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 8:23 PM

Tačiau naują 35 modelių kolekciją pristačiusi A.Kuzmickaitė ištikimoms gerbėjoms pateikė ir staigmenų: drabužių puošybai panaudotomis odos ir trumpaplaukio bei ilgaplaukio kailio detalėmis.

„Siekiau sukurti tokius drabužius, kurie moteriai padėtų išspręsti neturėjimo kuo apsirengti klausimą“, - su šypsena patikino mados kūrėja.

A. Kuzmickaitė neabejoja, kad dažna moteris savo spintoje turi tokių „įnoringų“ drabužių, prie kurių reikia kruopščiai derinti kitus rūbus.

„Stengiausi sukurti tokius rūbus, kuriuos vilkėdamos moterys gerai atrodytų ir puikiai jaustųsi. Mano naujos kolekcijos modeliai – patogūs ir puošnūs“, - patikino A. Kuzmickaitė.

Mados kūrėja nesistengė kurti rūbų, kurie nusakytų moters amžių. Dizainerė pastebėjo, kad jos rūbus mėgsta įvairaus amžiaus klientės, norinčios visada išlikti jaunatviškos.

Bet A. Kuzmickaitė jos kūrybą atitinkančiu idealu visuomet laikė savo šviesaus atminimo motiną, buvusią filosofę ir humanitarinių mokslų daktarę Leonardą Jekentaitę - Kuzmickienę.

„Ši kolekcija yra skirta mano mamai. Ji man visada išliks moters idealas, nes buvo ir labai graži, ir labai protinga. Mano kolekcija skirta būtent tokiai moteriai, kurioje dera grožis ir protas“, - apibendrino A. Kuzmickaitė.

Mados kūrėja, norėdama įtikti klientėms, kai kuriuos modelius papuošė drugelių aplikacijomis. Būtų buvusi nuodėmė to nepadaryti. Nes jeigu A.Kuzmickaitė klientėms pasiūlo modelį be drugelio, iškart sulaukia prašymo: „gal galite prisiūti drugelį“.

Drugeliai nutūpė ant naujos kolekcijos sijonų, glaustinukių.

Pristatydama 2013-2014 metų rudens ir žiemos kolekciją dizainerė moterims pasiūlė apsirengti bet kokia proga nuo galvos iki kojų – ant podiumo buvo galima išvysti ir jos kurtų paltų, ir išeiginių rūbų.

A. Kuzmickaitė naujai kolekcijai daugiausia naudojo prabangius ir rafinuotą stilių kuriančius audinius – aksomą, šilkinę taftą. Spalvų paletėje – nemažai juodos, auksinės, sidabrinės, rožinės spalvos.

Modeliai sukurti ne vien iš vienspalvių audinių, bet ir raštuotų.

A. Kuzmickaitė į kolekciją įterpė dalį darbų, kurie šįmet sausį buvo pristatyti Berlyno mados savaitėje. „Tačiau Berlyne demonstruoti modeliai naujoje kolekcijoje atrodo kitaip – vėl naujai“, - po kolekcijos pristatymo sostinės „Vaidilos“ teatre patikino dizainerė.

A. Kuzmickaitė tikino kone pusmetį skyrusi vien organizacinei renginio pusei, nes šios kolekcijos pristatymas – pirmasis asmeninis šou. „Paraleliai kūriau ir drabužius“, - pabrėžė mados kūrėja, anksčiau savo kūrybą pristatydavusi mados festivaliuose.

„Šis šou man – žingsnis į priekį“, - patikino po motinystės atostogų į kūrybą su nauja kolekcija grįžusi A. Kuzmickaitė.

Dizainerei surengti įspūdingą pasirodymą padėjo labai artimi žmonės – sutuoktinis muzikantas Saulius Prūsaitis, specialiai naujos kolekcijos pristatymui sukūręs muziką, ir buvęs mylimasis, garsus teatro režisierius Oskaras Koršunovas, režisavęs mados renginį.

„Šiais vyrais galiu pasitikėti, todėl juos pasitelkiau į pagalbą. Jiems taip pat buvo malonu prisidėti prie mano kolekcijos pateikimo, nes jie atliko tai, ką geriausiai moka“, - šypsodamasi patikino A. Kuzmickaitė.

„Kolekcijos pristatyme svarbiausia drabužiai, bet labai svarbu ir režisūrinis sprendimas, todėl pasitelkiau O. Koršunovą“ , - neslėpė mados kūrėja.

A. Kuzmickaitė neatsitiktinai kolekciją pristatė „Vaidilos“ teatre, nes ant podiumo buvo demonstruojami ir jos kurti teatro kostiumai iš operetės „Šikšnosparnis“, kuri buvo pastatyta Lietuvos operos ir baleto teatro scenoje.

Dizainerė į mados pasaulį taip pat atėjo iš teatro. A. Kuzmickaitė yra sukūrusi kostiumus dešimčiai O. Koršunovo spektaklių.

„Studijavau drabužių modeliavimą, o ne scenografiją, bet darbas teatre davė naudos ir kuriant nešiojamąją madą.

Pereiti iš teatro į mados pasaulį nebuvo sunku, nes šiuolaikiniai režisieriai ne visada stato istorinius spektaklius – labai daug teko sukurti ir šiuolaikinių kostiumų. Kuriant istorinius kostiumus buvo įdomu panagrinėti laikotarpius ir surasti tokių detalių, kurios tiktų šiuolaikiniams rūbams“ - savo kūrybos užkulisius atskleidė A. Kuzmickaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.