Dainininkės J. Šeduikytės šukuosena išduoda naujus kūrybos užmojus

Įvaizdžio pokyčiai atspindi naują kūrybos etapą. Nepastebėti ilgus plaukus užsiauginusios dainininkės Jurgos Šeduikytės (33 m.) neįmanoma.

Nacionaliniame dramos teatre trečiadienį vykusioje šventėje dainininkė J.Šeduikytė dėl ilgų kasų išgirdo daug komplimentų. Į „Auksinių scenos kryžių“ ceremoniją ji atvyko su sutuoktiniu aktoriumi V. Bareikiu.<br>R. Danisevičius
Nacionaliniame dramos teatre trečiadienį vykusioje šventėje dainininkė J.Šeduikytė dėl ilgų kasų išgirdo daug komplimentų. Į „Auksinių scenos kryžių“ ceremoniją ji atvyko su sutuoktiniu aktoriumi V. Bareikiu.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Mar 29, 2013, 4:19 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 3:01 AM

Teatro dieną vykusioje „Auksinių scenos kryžių“ teikimo ceremonijoje su sutuoktiniu aktoriumi Vidu Bareikiu pasirodžiusi ilgaplaukė J. Šeduikytė išgirdo daugybę komplimentų.

„Linkiu kiekvienai moteriai atrodyti taip, kaip ji jaučiasi viduje“, - tai, kad išvaizda atspindi dvasią, patikino naują albumą „Breaking The Line“ (angl. Peržengiant ribą) muzikos ir kino gurmanams ruošianti J. Šeduikytė.

Atlikėja pripažino: „Esu žmogus, kurio išvaizda išduoda, kas vyksta jo viduje.“ Šukuosena Jurgai visada būdavo vienas iš saviraiškos būdų, tad ji keitėsi nuo nusiskutimo „ežiuku“ iki ilgų kasų.

„Kai ateina poreikis keistis, tą ir padarau įsiklausydama į savo vidų. Pokyčių nesureikšminu, bet smagu, kad žmonės tai pastebi. Kiekvienai moteriai svarbu komplimentai, visoms linkėčiau išmokti juos priimti, juk Lietuvoje daugeliui būdingas kuklumas. O jis ir trukdo pasidžiaugti aplinkui esančiu grožiu“, - patikino įvaizdį pakeitusi ir albumo pristatymui besiruošianti J. Šeduikytė.

Dainininkė albumą, kuris buvo parašytas iš įkvėpimo žiūrint mėgstamus kino filmus, pristatys gegužės 2 dieną sostinės Menų fabrike „Loftas“.

Albumas susijęs su kinu, nes ši meno rūšis man pastaruoju metu darė didžiulę įtaką. Dvejus metus su šeima gyvenome Maskvoje, tad kinas mane gelbėdavo.

Anksčiau kuriant albumus jie tarsi būdavo padriki. Man kildavo klausimas: kaip surasti jungiamąją grandį kiekvienai dainai, kad albumas būtų vientisas? Tad konkreti, šiuo atveju - kino tema yra iššūkis kuriančiam menininkui, kuris negalėtų nukrypti nuo kurso, o prisirištų prie konkretaus reiškinio“, - įsitikino atlikėja.

J. Šeduikytei albumo kūrimas tapo eksperimentu, kurį atlikdama ji suprato, ką jai davė kitų kūryba, kaip kinas palietė jos dvasią ir kūrybines galias ir kiek savęs ji surado kine.

„Dainos bus suvertos ant kino filmų karoliukų“, - apie muzikos gerbėjams ruošiamą staigmeną užsiminė dainininkė.

J. Šeduikytė rinkosi tokius filmus, kurie ją emociškai paveikė: „Nebūtinai juos kiekvieną dieną galėčiau žiūrėti, bet man buvo įdomu išsiaiškinti, koks filmas gali manyje pažadinti kūrybą.“ Kokie režisieriai turėjo įtakos dainininkės kūrybai, ji iki albumo pristatymo linkusi išlaikyti paslaptyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.