Mados fotografę D. Babravičiūtę sėkmė aplankė Paryžiuje

Iš arti pamatyti, kaip Paryžiuje dirba mados ir grožio pasaulio garsenybės, – reta sėkmė. Ji nusišypsojo fotografei Dovilei Babravičiūtei (25 m.).

Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė („Lietuvos rytas“)

Apr 22, 2013, 9:35 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 10:40 PM

„Tinkamu laiku atsidūriau tinkamoje vietoje”, – džiaugiasi lietuvė.

Kaip fotografo asistentė Dovilė dalyvauja rengiant „Dior” ir kitų garsių mados namų fotosesijas. Prieš porą metų lietuvė padėjo rengti istorinę knygą „Dior Haute Couture”, kurios autorius – prancūzų fotografas Patrickas Demarchelier.

Fotografė ir pati įamžina lietuvių bei užsienio dizainerių kolekcijas, rengia mados žurnalų viršelių fotosesijas, dirba su modelių agentūromis.

Lietuvoje keletą dienų viešėjusi D. Babravičiūtė surengė fotosesiją, kurioje modeliai vilkėjo drabužiais iš naujausios dizainerių Kristinos Kalinauskaitės ir Andriaus Sergejenkos kolekcijos.

Į elegancija ir išskirtinėmis manieromis dvelkiantį Paryžių Dovilė nuvyko būdama dvidešimties. Jos karjeros šiame mieste pradžia – „Make Up For Ever” vizažo akademija.

Sužinojusi apie šią akademiją lietuvė parašė laišką ir netrukus iš jos vadovų gavo atsakymą. Dovilės buvo paprašyta atsiųsti keletą dokumentų. Maždaug po mėnesio buvo numatyta pokalbio data Paryžiuje. Netrukus lietuvė sužinojo – ji priimta.

Studijos truko metus, teko mokytis ir kino bei teatro grimo paslapčių. Dabar Dovilė moka žmogų pasendinti ar paversti jaunesniu, sukurti nudegimų, įvairių žaizdų įspūdį.

Po studijų lietuvė nutarė likti mieste, kurį ji vadina ne tik meilės, bet ir didelių perspektyvų sostine. Ji įstojo į Paryžiaus ICART fotografijos mokyklą, kurioje trejus metus mokėsi fotografijos meno paslapčių.

Antrame kurse būsimai fotografei teko atlikti praktiką, kurios metu ji papuolė į vieną seniausių Paryžiaus fotostudijų, įsikūrusių šalia Eiffelio bokšto. Čia nuolat vyksta garsių mados namų, modelių agentūrų ir glamūrinių žurnalų fotosesijos. Joje dirba ir daug pasiekęs fotografas P. Demarchelier.

„Tinkamu laiku atsidūriau tinkamoje vietoje”, – savo sėkmės priežastį įvardijo D. Babravičiūtė.

Fotografo asistentės darbas Dovilei nebuvo naujiena, ji jau turėjo patirties. Tad ji puikiai įsiliejo į fotosesijas rengiančią komandą ir po praktikos sulaukė pasiūlymo dirbti toliau. Iš pradžių jai teko derinti darbą ir studijas, o dabar gali atsiduoti tik kūrybos procesui.

„Pelnyti žinomų fotografų pasitikėjimą ir patekti į jų ratą pavyksta toli gražu ne kiekvienam. Tenka pakovoti už save, nes už nugaros stovi daug žmonių. Reikia įrodyti, kad esi to vertas – turi būti darbštus, kūrybingas, talentingas, ambicingas”, – tikino D. Babravičiūtė.

Darbas komandoje fotografei labai įdomus, nors reikia įdėti daug pastangų.

Fotosesijos gali užtrukti nuo kelių valandų iki kone paros. Visą laiką fotografas ir asistentai pluša išsijuosę.

Dovilė įsitikinusi, kad tokios patirties, kokią įgijo Paryžiuje, Lietuvoje nebūtų gavusi.

Nors lietuvė Paryžiuje turi bičiulių, kalba prancūziškai ir puikiai orientuojasi vaikščiodama šio miesto bulvarais, ateities vien su Paryžiumi nesieja.

„Esu gavusi pasiūlymų dirbti Niujorke, tačiau kol kas man artimesnė Europa. Neturiu konkrečios svajonių šalies, kurioje vienintelėje norėčiau gyventi ir dirbti. Labiausiai traukia šilti kraštai”, – pasakojo Dovilė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.