Stilistės patarimai nustebino žymius vyrus

Ketvirtadienis Vilniuje tapo tikra mados diena. Prekybos centre „Europa“ duris atvėrė momentinės Roberto Kalinkino ir „Decolte“ parduotuvės. Malonių staigmenų sulaukė ne tik moterys. Tame pačiame prekybos centre vyko išskirtinis vyrų mados vakaras.

Ketvirtadienis prekybos centre „Europa“ buvo pašvęstas madai.<br>D. Umbrasas
Ketvirtadienis prekybos centre „Europa“ buvo pašvęstas madai.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Apr 26, 2013, 9:28 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 5:21 PM

Stiliaus žinovė Alvyda Jasilionytė vyrams patarė, kaip puikiai atrodyti kiekvieną dieną. Jos susidomėję klausėsi puikiu stiliumi garsėjantys Giedrius Drukteinis, Žilvinas Grigaitis, Aleksandras Pogrebnojus ir kiti žinomi šalies vyrai.

„Kiekvienas vyras turi turėti mažiausiai keturis kostiumus. Vieną tamsiai mėlyną, vieną pilką, vieną smėlio spalvos ir kitą – dryžuoto audinio“, – sakė A. Jasilionytė.

Kita taisyklė – vyras negali dvi dienas eiti į darbą su tuo pačiu kostiumu ir tais pačiais batais. Žinią, kad reikia turėti bent penkias poras batų, palydėjo vyrų juokas ir žvilgsniai į savo apavą. Į A. Jasilionytės pastabas apie vyrų aprangą etiketo žinovas G. Drukteinis atsakė šmaikštaudamas, kad moterims vyro apranga svarbi tik tiek, kad ji atspindi jo pajamas.

Momentinės parduotuvės (angl. Pop-Up Shop) – pasaulyje pastaruoju metu itin išpopuliarėjusi tendencija, suteikianti progą betarpiškai susipažinti su įdomiais prekių ženklais. Be to, atidaryti nuolatinę garderobo parduotuvę yra rizikinga, todėl momentinės parduotuvės yra puiki išimtis naują produktą siūlantiems dizaineriams. Momentinės parduotuvės, kaip jau sufleruoja pavadinimas, atidaromos trumpam, mėgstamoje ir žinomoje miesto vietoje.

„Decolte“ momentinės parduotuvės atidaryme stilistas Kęstas Rimdžius konsultavo dailiosios lyties atstoves stiliaus klausimais, Aistis Mickevičius pristatė ką tik sukurtą kvapą „Ginza“.

Štai R. Kalinkino momentinė parduotuvė traukia akį savo pačios dizainu. Tai pirmoji parduotuvė Lietuvoje, pagaminta iš tikros 35 mm kino juostos. R. Kalinkinas tikino, kad parduotuvės dizainas buvo didžiausias galvos skausmas, neleidęs miegoti naktimis.

„Ilgai mąstėme, kaip įrengti parduotuvę. Erdvei, kuri yra laikina, sprendimai turi būti labai paprasti. Šiuo atveju, iš pirmo žvilgsnio paprastas sprendimas, iš tiesų buvo labai sudėtingas. Reikėjo visą erdvę išpinti mažais filmų fragmentais. Visą mėnesį kiekvieną naktį, nes tai vienintelis metas, kai gali čia dirbti, mes kūrėme interjerą“, - pasakojo R. Kalinkinas.

Paklaustas, ar nebus gaila birželio 1 dieną viską sunaikinti, tiek laiko veiks parduotuvė, R. Kalinkinas nusijuokė, kad toks meninės instaliacijos likimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.