Valgant vienodą maistą galima numesti svorio

Bendras Buffalo ir Vermonto universitetų mokslininkų atliktas tyrimas parodė, kad vienoda mityba lemia tai, kad žmogui sumažėja apetitas, tuo pačiu jis suvartoja mažiau kalorijų ir numeta svorio.

Įprotis valgyti kasdien tą patį maistą sumažina stimulą ir organizmas tuo pačiu sumažina savo poreikius.<br>123rf
Įprotis valgyti kasdien tą patį maistą sumažina stimulą ir organizmas tuo pačiu sumažina savo poreikius.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-16 16:01, atnaujinta 2018-03-06 16:11

Per eksperimentą mokslininkai tyrė dvi 20-50 metų moterų grupes. Jos buvo padalintos po 16 į kiekvieną grupę tiek ir su normaliu svoriu, tiek ir turinčios antsvorio problemų. Vienos grupės dalyvės gavo vieną ir tą patį valgį savaitę. O po to buvo užfiksuota, kad jos suvartojo mažiau kalorijų lyginant su kontroline grupe, kuriai buvo tiekiami įvairūs patiekalai.

Įdomu tai, kad tos moterys, kurios visą savaitę valgė didelio kaloringumo maistą – makaronus su sūriu, suvartojo per tą laiką 100 kalorijų mažiau nei tos, kurios maitinosi įvairiai.

Tačiau šis efektas nepadarė teigiamo poveikio toms, kurios valgė tą patį maistą tik kartą per savaitę. Kitaip tariant, moterų grupė, kurios maitinosi pagal šį metodą 5 savaites, per kiekvieną valgymą įsisavindavo 30 kalorijų daugiau nei įprastai.

Tyrėjai paaiškino tą faktą tuo, kad įprotis valgyti kasdien tą patį maistą sumažina stimulą ir organizmas tuo pačiu sumažina savo poreikius. Mokslininkų manymu, šį metodą galima sėkmingai panaudoti kovojant su bereikalingais kilogramais. Tuo pačiu pabrėžė, kad jis gerokai efektyvesnis nei įvairios dietos, kurių poveikis gana ribotas.

Šio tyrimo rezultatus gegužės 9 dieną paskelbė užsienio žiniasklaida su nuoroda į leidinį „American Journal of Clinical Nutrition“.

Tiesa, tyrėjai pabrėžė, kad šis būdas gali būti sėkmingas tik tuo atveju, jei reikia greitai atsikratyti tik kelių kilogramų. O jei kalba eina apie nutukimą ir didelį antvorį, tai vien šios nuobodžios ir monotoniškos dietos nepakanka.

Parengė Sniegė Pilypienė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.