„Chanel” vasarą siūlo rinktis patogius, tačiau puošnius drabužius

Nuotykiais, atostogomis, tingiu poilsiu dvelkia mados namų „Chanel“ vadinamoji kruizinė (tarpinė tarp šiltojo ir šaltojo sezonų pristatymo) kolekcija. Dizaineris Karlas Lagerfeldas (79 m.) šį kartą, regis, labai norėjo įtikti pačiai Coco Chanel (1883–1971).

Modeliai iš naujos "Chanel" kolekcijos.<br>AP ir "Reuters"
Modeliai iš naujos "Chanel" kolekcijos.<br>AP ir "Reuters"
Daugiau nuotraukų (1)

„Lietuvos rytas“

2013-05-23 19:05, atnaujinta 2018-03-06 08:43

Dauguma kolekcijos modelių priminė mados namų pradininkės Coco Chanel kūrybos pradžią. Ypač tuos metus, kai ji įsijautusi karpydavo savo mylimųjų drabužius, kad pasisiūtų tinkamų apdarų.

Coco negalėjo pakęsti tuomet madingų raukinių, krinolinų ir sentimentalių skrybėlaičių.

Tad ir šįkart Singapūre, kur buvo pristatyta „Chanel Cruise“ kolekcija, ant mados takelio manekenės mūvėjo plačias kelnes, vilkėjo palaidines ir švarkus dideliais pečiais. Siluetai – laisvi, nevaržantys judesių.

Kažkada tokių apdarų troško pati Coco, o dabar – visos moterys, norinčios jaustis patogiai.

Drabužiai ne tik laisvai krintantys, bet ir puošnūs. Jie pasiūti iš prabangių natūralių medžiagų, kai kurių jų paviršius blizgus.

Puošnumo efektą kuria ir sagos, dirželiai, viena kita gėlė ir, žinoma, kelios eilės dirbtinių perlų karolių, siekiančių liemenį.

K. Lagerfeldas nepamiršo ir vyrų – jiems skirtuose modeliuose puikiai dera sportiškumas ir elegancija.

Kolekcijoje vyrauja juoda ir balta spalvos. Iš jų dizaineris sudėliojo ne tik elegantiškus, bet ir linksmai, jaunatviškai atrodančius modelius. Kvapą gniaužia kolonijinio stiliaus apdarai, kuriems parinktos švelnios smėlio ir pudros spalvos.

K. Lagerfeldas sukūrė ne tik labai šiltai dienai skirtų rūbų, bet ir oficialiems pietums tinkančių švarkų, lietpalčių – juk, pavyzdžiui, Monake irgi kartais lyja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.