J. Statkevičius: „Mada tampa tarsi prostitutė“

Juozas Statkevičius (45 m.) - bene vienintelis lietuvis jau dvidešimt metų nepraleidžiantis mados savaičių renginių. Iš arti stebintis mados tendencijų gimimą, J. Statkevičius drąsiai teigia: „Šiais metais mados pasaulyje - chaosas“.

J. Statkevičius drąsiai teigia: „Šiais metais mados pasaulyje - chaosas“.
J. Statkevičius drąsiai teigia: „Šiais metais mados pasaulyje - chaosas“.
Daugiau nuotraukų (1)

Liuminata Mickutė ("Stilius plius")

May 23, 2013, 7:48 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:37 AM

Mada šį sezoną ir apskritai šiais metais - mišinys visko, kas buvo per pastarąjį šimtmetį. Šis tas paimta iš šešiasdešimtųjų, šis tas - iš penkiasdešimtųjų. Dizainerių kolekcijose galima įžvelgti ir septyniasdešimtųjų, ir aštuoniasdešimtųjų, ir net mišinį devyniasdešimtųjų metų tendencijų. Todėl sunku net apčiuopti aiškias mados kryptis. Kiekvienas dizaineris siūlo savo mėgiamą laikotarpį ir klientas pasirenka, kurį jų rinktis“, - teigia J. Statkevičius.

Dizaineris sako, kad tokioje tendencijų mišrainėje nesunku pasiklysti, nes dizaineriai siūlo vis mažiau bendrų tendencijų.

„Iš vienos pusės gerai, nes žmogus turi teisę rinktis. Iš kitos pusės mada tampa tarsi prostitutė, nes pataikauja kiekvieno skoniui. Mada tapo per daug demokratiška. Ir tai kelia pavojų, nes aiškios taisyklės visada padeda gyventi lengviau, o per didelė fantazija gali nuvesti į dausas“, - įsitikinęs J. Statkevičius.

Tad kaip nepasiklysti tarp mados tendencijų šį pavasarį atnaujinat savo drabužinę?

Svarbiausia, sako Juozas, žinoti, kas tau tinka. Dizaineris pataria stebėti, ką rašo mados žurnalai, kaip rengiasi garsios moterys. Ir nepamiršti atsižvelgti į savo figūrą. „Ir per Paryžiaus mados savaitę gražiausiai atrodė ne tos moterys, kurios aklai seka madą, o tos, kurios žino, kas joms tinka: koks sijono ilgis geriausiai išryškina gražias kojas, koks diržas labiausiai pabrėžia taliją“, - tikina J. Statkevičius.

Kūrėjas įsitikinęs - svarbiausia rasti laiko bent trumpam stabtelti ir pamąstyti, kaip rengtis, kad neišnyktum pilkoje masėje. Nes šiuolaikinis gyvenimo tempas diktuoja vieną labai aiškią kryptį - drabužiai tampa universalūs.

„Juk tą pačią dieną skrydis lėktuvu, vakarienė, madų pristatymas. Nėra laiko tris kartus per dieną persirengti“, - paaiškina J.Statkevičius.

Todėl vis svarbesnį vaidmenį madoje užima laisvalaikio drabužiai, kuriems dizaineriai suteikia daugiau elegancijos. Sportinės striukės vilkimos po švarkais, moterys aukštakulnius keičia į bekulnius ar vyriško tipo batus.

Vyrai dėl praktinių sumetimų augina barzdas. Labai patogu - keliaujant nereikia vežtis skutimosi peiliukų.

„Paryžiuje visi vyrai su barzdomis“, - nusijuokia ir pats neseniai įvaizdį pakeitęs bei barzdą užsiauginęs J. Statkevičius. Ar naujasis jo įvaizdis - pasidavimas mados krypčiai?

„Tiesiog tingiu skustis. Be to, nusikirpau plaukus, todėl pamaniau, kad tegu barzda auga. Nusibodo ilgi plaukai, dažnai nešioju kepurę, nepatogu. Paryžiuje niekas neatpažino, daug komplimentų sulaukiau. Daug kas gyrė, kad žili plaukai manęs nesendina, bet suteikia ypatingo stiliaus“, - juokiasi J.Statkevičius.

J. Statkevičius išskiria tokias pagrindines šio pavasario ir vasaros tendencijas:

Spalvos: tamsiai mėlyna, biežinė, juoda ir tamsiai žalia.

Audinys - oda. Odinių sijonų, suknelių, kelnių, striukių pilna visuose kolekcijose. Ir tai atsispindi pirmose pristatymų eilėse - ir Natalija Vodianova, ir Diana Kruger buvo su odinėmis suknelėmis.

Batai: bekulnius arba išvis vyriško tipo. Arba priešingai - su labai aukštomis platformomis.

Sijonai: papūsti, skėčio formos.

Suknelės: ryškių spalvų - oranžinės, geltonos, flamingo, derintos su kūno, tačiau minimalistinio silueto.

Raštai: daug geometrijos, dryžių.

Vyrams siūlomas supaprastintas dendžio įvaizdis.

Įdomi naujovė - plonos pūkinės striukės, vilkimos ir po švarku, ir vietoj liemenės.

Kelnės - siauros.

Batai - smailūs arba priešingai - grubūs.

Paltai - sujuosti diržu per taliją.

Vyrų madoje gausu langelių. Gražu, kai eina jaunas studentas su languotomis kelnėmis, bet ar jos tiks solidžiam vyrui?

Spalvos: daug žalios, tamsiai rudos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.