Mados namų „Valentino” siuvėjas garsiam dizaineriui padovanojo ypatingą dovaną

Specialiai „Stiliui”, Milanas

Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė

2013-06-06 19:35, atnaujinta 2018-03-05 19:47

Italų mados literatūros biblioteka praturtėjo knyga „Alla corte di Valentino. L’ultimo imperatore della moda e dello stile” („Valentino svitoje. Paskutinis mados ir stiliaus imperatorius”). Knygą parašė buvęs mados namų „Valentino” siuvėjas.

Sebastiano Di Rienzo – aukščiausios kategorijos siuvėjas, Italijos nacionalinės siuvėjų akademijos garbės narys, Romos IED (Istituto Europeo di Design) dėstytojas.

Paprastai pristatant herojų yra nusakomas ir jo amžius, bet tik ne šiuo atveju. Apdovanotas retu esteto pojūčiu, elegantiškas žilagalvis senjoras kruopščiai slepia savo gimimo datą. Tokia, regis, itin moteriška privilegija dažnai sutinkama tarp elegantiškų Italijos vyrų.

Sebastiano, gimęs siuvėjų kraštu pramintame Kaprakotos mieste Italijos pietuose, savo meistriškumo istoriją pradėjo vietinio garsaus siuvėjo Giovanni Barrelli ateljė. Įgijęs siuvimo žinių, šeštajame dešimtmetyje ambicingas devyniolikmetis iškeliavo į Romą ir įsidarbino „Atelier Valentino” pas garsųjį dizainerį Valentino Garavani.

Jau po metų dėl savo gabumų ir meilės siuvimo amatui S.Di Rienzo buvo paaukštintas – tapo sukirpėju ir modeliuotoju.

Ketverius metus ištikimai lydėjęs Valentino jo svitoje, vėliau meistras pasirinko asmeninį siuvėjo kelią ir dėstytojo profesiją. Lyg atsidėkodamas už kažkada gautas neįkainojamas žinias, po daugelio metų S.Di Rienzo paruošė puikų mokinį Pierą Paolo Piccioli – vieną iš dabartinių „Valentino” mados namų dizainerių.

Knyga parašyta su neregėta aistra: nuotraukos su pasaulinio garso įžymybėmis, asmeninio gyvenimo detalės, kasdienis siuvėjo triūsas, S.Di Rienzo siūti drabužiai ir atidus žvilgsnis mažiausioms smulkmenoms – lyg kažkada gaminio dygsniams. Autoriui talkino rašytoja ir žurnalistė Maria Stella Rossi. Kritikai, visa tai įvertindami, nepabijojo knygos pavadinti meno kūriniu ir stiliaus paveldu.

Knygos pavadinime žymusis dabar karjerą baigęs italų dizaineris V.Garavani tituluojamas taip pat kaip ir amerikiečių „Vanity Fair” žurnalisto ir kino režisieriaus Matto Tyrnauerio 2008 metais sukurtame dokumentiniame filme Valentino: The Last Empero” – „Valentino: paskutinis imperatorius”.

Didžiausia knygos vertybė – kad ji, kaip kadaise gražiausios „Valentino” raudonosios suknelės, sukurta siuvėjo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.