Deimantų dulkėmis prisotinti stebuklingi kremai - akių dūmimas?

Būtent tai buvo galima stebėti šį mėnesį, kuomet 4000 moterų prisijungė į laukiančiųjų sąrašą tam, kad įsigytų 90 svarų vertės serumo, kuriame yra retų, juodųjų deimantų dalelių.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 2, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 12:29 AM

Pirmiausia, pasirinkite brangią medžiagą, kurią išvysite juvelyrinės parduotuvės vitrinoje. Kitas žingsnis, sumalkite ją į itin smulkias daleles ir sumaišykite jas į pasirinktą produktą, kuris pasižymi retomis ir išskirtinėmis savybėmis. Tuomet stebėkite pardavimų augimą.

Būtent tai buvo galima stebėti šį mėnesį, kuomet 4000 moterų prisijungė į laukiančiųjų sąrašą tam, kad įsigytų 90 svarų vertės serumo, kuriame yra retų, juodųjų deimantų dalelių.

Grožio laboratorija teigia, kad juodųjų deimantų energizuojantis serumas gali padidinti kolageną ir pagerinti odos toną. Bandymuose, kuriuose dalyvavo 1000 moterų, buvo teigiama per 28 dienas 65 procentais sumažinti smulkias linijas ir raukšles.

Ir tai ne vienintelė nauja „vaistų dozė“, sudaryta iš brangių ingredientų. Nuo aukso ir sidabro iki smulkintų perlų – pasitelkdama šiuos „pinigų verpėjus“, kaip matoma, kosmetikos pramonė ribų neturi. Bet ar tikrai minėtieji kremai tokie naudingi?

Keele universiteto farmacijos mokyklos tyrėjas dr. Gary Mosas teigia, kad tokios rūšies kremai gali padėti pagerinti odos išvaizdą, bet jų veikimo principai kelia daugybę klausimų. Daktaras sako: „Tokių kosmetinių gaminių poveikis yra pagrįstas, tačiau to paties rezultato galima tikėtis ir iš pigesnių produktų, pavyzdžiui, tokių kaip žėrutis (mineralo rūšis).“

„Forest Secrets skincare” įkūrėja, dr. Barbara Olioso, sako: „Kai kurie teiginiai yra tik triukšminga reklama, pateisinanti labai aukštas kainas.“

Tačiau yra tam tikrų mineralų ir brangakmenių, kurie yra išties veiksmingi. Pavyzdžiui, sidabras, kuris buvo kruopščiai ištirtas dėl antibakterinių savybių.

Taip pat buvo įrodyta, kad aukso nanodalelės gali sukelti nepaprastai padidintą kolageno gamybą, nors tyrimai buvo atliekami ne su gyva oda, bet mėgintuvėliuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.