Paryžiaus aukštosios mados savaitė: „Chanel“ žvilgsnis į ateitį

Kam žvalgytis atgal, jeigu ateityje slypi tiek daug įdomybių? Aštuntą dešimtį metų bebaigiantis vokiečių mados dizaineris Karlas Lagerfeldas griežtai atsisako gyventi vakardiena ir teigia visuomet galvojantis apie rytojų. Tokią kūrėjo pasaulėžiūrą patvirtino jo naujausia rudens-žiemos aukštosios mados kolekcija „Chanel“ mados namams.

„Chanel“ 2013-2014 metų aukštosios mados rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
„Chanel“ 2013-2014 metų aukštosios mados rudens ir žiemos kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jul 3, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 11:39 PM

Apie ateities temą bylojo ir pristatymui kruopščiai paruošta parodų rūmų „Grand Palais“ erdvė. Zona, kurioje sėdėjo pristatymo svečiai, atrodė tarsi apgriuvęs teatras: rūdimis pasidengusios senos kėdės, įgriuvusias lubas simbolizuojančios nuolaužos, išdužę stiklai, nutrupėjęs tinkas ir šalta pilka betono spalva prognozavo postapokaliptinę tragediją, tačiau prasiskleidus tamsioms užuolaidoms pasirodė nuostabus ateities miesto vaizdinys. Mėlynas dangus ir stiklo bokštai dar niekada neatrodė tokie patrauklūs, futuristiški ir nešantys geresnio rytojaus viltį.

Pravėrus užuolaidas šou svečiai išvydo ir ateities karėmis tapusias manekenes, kurių odinius ilgaaulius batus prilaikė diržai, o sukeltas šukuosenas – specialūs galvos apdangalai. Vienas pagrindinių kolekcijos motyvų buvo metalo spalva, tad net „Chanel“ vizitine kortele tapę tvido kostiumėliai sužibo sidabru, o griežtumo jiems suteikė šiek tiek pakelta pečių linija. Ne pirmą sezoną iš eilės buvo galima išvysti ir itin trumpas mini sukneles, kurias K. Lagerfeldas nusagstė smulkiais žvyneliais. Kai kurios vakarinės suknelės buvo papuoštos dar įspūdingiau – nagingos „Chanel“ ateljė siuvėjos ant šifono išdėliojo metalinių plokštelių raštus, kurie iš tolo priminė tradicinį langelių ornamentą, tačiau įsižiūrėjus atrodė kaip kariniai šarvai ar net žiedmarškės.

Ateities moteris pagal „Chanel“ dievins įvairias netradicines struktūras ir sieks kuo lengvesnio, šviesesnio įvaizdžio. Pavyzdžiui, lietuvaitė Agnė Končiūtė ant podiumo pristatė suknelę, kurios priekinė vidurinė dalis buvo sukurta iš balto plastiko dalelių (jos iš toliau atrodė lyg iš popieriaus išlankstytos gėlės), o suknelės šonai papuošti netvarkingais šifono sluoksniais. Įspūdingai atrodė ir beveik perregimi audiniai, kurie K. Lagerfeldo paliepimu buvo itin smulkiai išsiuvinėti baltais karoliukais. Iš jų dizaineris sukūrė netradicinių proporcijų sukneles pažemintu liemeniu.

Pristatymą užbaigė nuotakos drabužis, kurį dėvėjo manekenė Erin Wasson. Vietoje tradicinės suknelės svečiai šįkart išvydo blauzdų vidurį siekiantį baltą paltą didelėmis sagomis bei plačiu diržu. Jo šonai buvo puošti baltu perregimu audiniu, o po apačia slėpėsi plona balta suknelė ant petnešėlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.