Paryžiaus aukštosios mados savaitė: kasdienai skirta „Valentino“ prabanga

XXI amžiuje keičiasi ne tik technologijos ar populiarioji kultūra – prie modernaus pasaulio taikytis turi ir giliomis tradicijomis garsėjanti Paryžiaus aukštosios mados savaitė. Jos metu ant podiumų demonstruojamos suknelės beveik iškart atsiduria įžymybių stilistų rankose, o dizaineriai kolekcijos temas pamažu taiko prie klienčių iš Rytų skonio.

„Valentino“ 2013-2014 metų rudens ir žiemos aukštosios mados kolekcija.<br>AP
„Valentino“ 2013-2014 metų rudens ir žiemos aukštosios mados kolekcija.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Jul 5, 2013, 12:40 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 10:08 PM

Kai kurios iš jų vis dažniau pageidauja aukštosios mados kūrinius dėvėti ne tik iškilminguose renginiuose, bet ir dieną, tad šį jų norą išpildė mados namai „Valentino“, pristatę kaip niekada kasdienišką aukštosios mados kolekciją.

Ne paslaptis, kad sunkesni audiniai ir sodresnės spalvos rudens-žiemos kolekcijose nėra naujiena, tačiau „Valentino“ kūrybinis duetas Maria Grazia Chiuri ir Pierpaolo Piccioli visa tai pritaikė išskirtinės kokybės kasdieniškiems siluetams: puikios vilnos kostiumėliams, paltams, dieninėms suknelėms ilgomis rankovėmis.

Vis dėlto duetas neatsisakė ir mados namų vizitine kortele tapusio Renesanso stiliaus, romantiškos, tarsi iš paveikslo nužengusios merginos įvaizdžio. Modelių galvas juosė supinta kasa, vengta rodyti daugiau nuogo kūno, beveik visų suknelių ir sijonų ilgiai siekė blauzdų apačią. Jausmingumo asketiškų formų apdarams suteikė lazeriu išpjaustyti ornamentai, nėrinių detalės. Kai kurias sukneles bei sijonus papuošė smulkūs raštai, primenantys medžio raižinius, jūros kriaukles.

Nors mados kritikai dienai tinkamos aukštosios mados idėją sutiko labai įvairiai, galima drąsiai teigti, jog ši koncepcija „Valentino“ bus pelninga. Pagrindinės pirmojoje pristatymo eilėje sėdinčios klientės – Artimųjų bei Tolimųjų Rytų verslo magnatų žmonos, taip pat rusų oligarchų antrosios pusės, kurios dosniai remia mados kūrėjus ir džiaugiasi radusios tinkamą progą dėvėti išskirtinį drabužį.

Kasdieniška „Valentino“ kolekcija tokių progų sukurs daug, nes, be vakarinių aukštosios mados suknelių, bus galima pasipuošti ir dieniniu kostiumėliu ar jaukiu (nors prabangiai siuvinėtu) paltu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.