Romos aukštosios mados savaitės garbės svečias J. P. Gaultier apšauktas žudiku

Specialiai lrytas.lt, Roma

Jeano Paulio Gaultier kolekcija „Le Parisienne“.<br>R.Soccio ir L.Sorrentino
Jeano Paulio Gaultier kolekcija „Le Parisienne“.<br>R.Soccio ir L.Sorrentino
Daugiau nuotraukų (1)

Vilmantė Ališauskaitė

Jul 8, 2013, 11:30 AM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:16 PM

Sklandančias legendas apie itališką svetingumą vakar akimirksniu sugriovė Italijos gyvūnų teisių aktyvistai. Šiais metais „AltaRoma“ organizatorių kvietimu į Romą atvyko prancūzų aukštosios mados genijus Jean Paul Gaultier. Prie pagrindinio monumentalaus komplekso „Santo Spirito in Sassia“ įėjimo, kur buvo numatyta pristatyti Jeaną Paulį Gaultier kolekciją „Le Parisienne“, protestuojai mojavo vėliavomis, mirgėjo šūkiais ant savo apnuogintų kūnų: „Gaultier, kaip Jums negėda!“, „Ne – kailiniams“.

Jeanas Paulis Gaultier – žudikas!“ skandavo penkiasdešimt aktyvistų trukdydami įeiti vakaro svečiams per pagrindinį įėjimą, o vėliau bandydami prasmukti į vidų ir sutrukdyti pasirodymą. Kilo riaušės paskendusios tirštuose spalvotuose dūmuose.

„Roma yra pats gražiausias miestas pasaulyje, - žarstė komplimentus spaudos konferencijoje J. P. Gaultier. „O italų režisieriaus Federico Fellini filmas „Dolce Vita“ įtakojo mano, kaip dizainerio gyvenimą. Jaučiuosi labai laimingas būdamas čia!“

Susirinkusiems spaudos atstovams trumpai pristatęs kolekciją „Le Parisienne“ Jean Paul Galtier prisipažino besižavintis Valentino Garavani ir Giorgio Armani kūrybos stiliumi.

„Itin vertinu „Fendi“ kailinius. Ir ne todėl, kad šalia manęs sėdi „AltaRoma“ prezidentė Silvia Venturini Fendi“, - juokavo ekscentriškasis svečias. „Tačiau jų šiandien neišvysite mano madų pristatyme“,- lyg nujausdamas užbaigė jis.

Ant podiumo tvyrojo cirko dvasia: šokėjos su šukuosenomis, primenančiomis klounų kepuraites, Madonos išgarsintas korsetas su smailiomis krūtimis. Penkiasdešimt kostiumų, surinktų iš įvairių kolekcijų ir net naujausios, prieš kelias dienas pristatytos Paryžiaus aukštosios mados savaitės metu.

Pirmosiose eilėse dizaineriui plojo brangi Jeano Paulio Gaultier draugė - dainininkė Amanda Lear. Iškilminga vakarienė, kurią organizavo žurnalas „Vogue Italia“ ir renginio „AltaRoma“ organizatoriai vyko nuostabaus grožio istorinėje Borgezės galerijoje (it. Galleria Borghese). Tarp vakaro svečių buvo pakviesta daug Italijos stiliaus dievaičių tokių kaip aktorės Ornella Muti ir Margherita Buy.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.