Keturmetė dukra įkvėpė dizainerę I. Žitkuvienę kūrybai

Meile, grožiu ir tyrumu alsuoja naujausia kaunietės Ingridos Žitkuvienės (29 m.) kolekcija vaikams. Ją sukurti dizainerę įkvėpė ir keturmetė dukra Saulė.

Vaikiškiems drabužiams dizainerė I. Žitkvienė (kairėje) rinkosi tik natūralius audinius – šilką, liną, tiulį, nėrinius.<br>G. Bubliauskas
Vaikiškiems drabužiams dizainerė I. Žitkvienė (kairėje) rinkosi tik natūralius audinius – šilką, liną, tiulį, nėrinius.<br>G. Bubliauskas
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė

Jul 9, 2013, 9:01 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 4:44 AM

Kaunietė, baigusi įmonių valdymo magistro studijas, į drabužių kūrybą pasinėrė vos prieš trejus metus.

Šią vasarišką kolekciją, skirtą mažiesiems mados gerbėjams, dizainerė kūrė žiemą. Braižydama eskizus jaukiuose savo mados namuose „InŽi” su puodeliu karštos arbatos ji svajojo apie pavasarį, saulę, sužaliuojančią žolę, nekaltą vaiko juoką ir pirmuosius žingsnius.

„Gal dėl to naujausia mano kolekcija tokia šviesi. Likau ištikima savo spalvoms – kreminei, šampano, baltai, melsvai. Ar ateis diena, kai norėsiu ryškių spalvų? Galbūt, tačiau dabar gyvenu pastele, klasika, gėlėmis”, – pasakojo I. Žitkuvienė.

Vaikiškiems drabužiams dizainerė rinkosi tik natūralius audinius – šilką, liną, tiulį, nėrinius. Pastarųjų vaikai nelabai mėgsta, mat kartais jie dirgina jautrią jų odą, tad dizainerė naudoja ir natūralių medžiagų pamušalą.

Moteris kartu su fotografu ilgai svarstė fotosesijos idėją – vietą, laiką. Ji norėjo atskleisti grožį, meilę ir tyrumą. Kolekcijos drabužiai tarsi patys prašėsi gamtos – vėjo, vandens ir saulės. Dizainerė jaučiasi pasinaudojusi visomis šiomis gamtos stichijomis.

„Fotosesija buvo labai smagi. Džiaugiamės, kad mūsų modelis buvo ir dviejų mėnesių auksaspalvis retriveris – linksmas ir mielas šuo.

Pozuoti mažyliams padėjo ir jų mamos – juk prajuokinti vaikus ne visada pavyksta iškart, kai tik to užsigeidi”, – fotosesijos užkulisius atskleidė dizainerė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.