R. Kulvinskytės grožio pamokos: kuodelis iš pėdkelnių ir M. Monroe garbanos

Televizijos laidų vedėja Rimantė Kulvinskytė visada atrodo taip, tarytum ką tik išėjusi iš grožio salono. Vyrus, kurie jau ėmė burnoti, kad Rimantė tikriausiai net miega prie veidrodžio, dera pataisyti, kad makiažui ir itin dailioms šukuosenoms R. Kulvinskytė sugaišta ne ilgiau nei pusvalandį.

Makiažui ir itin dailioms šukuosenoms R. Kulvinskytė sugaišta ne ilgiau nei pusvalandį.<br>T. Bauras
Makiažui ir itin dailioms šukuosenoms R. Kulvinskytė sugaišta ne ilgiau nei pusvalandį.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jul 15, 2013, 11:03 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:43 AM

Paskatinta aplinkinių R. Kulvinskytė nusprendė pasidalyti savo grožio paslaptimis ir pradėjo kurti pamokas, kaip pasidaryti vieną ar kitą madingą šukuoseną. Pamokas, kaip virsti žavingąja Marilyn Monroe ar Lana del Rey, Rimantė talpina savo tinklaraštyje rimanciurimante.lt.

„Tinklaraštį turiu jau metus. Galvoju, užteks vien rašinėti – reikia ir pakalbėti, ir parodyti. Be to, tiek draugės, tiek antroji pusė ragino dalytis savo šukuosenomis ir rankdarbiais“, – tikino R. Kulvinskytė.

Jos kurtos vaizdo pamokos neliko nepastebėtos. Tinklaraščio skaitytojos nuolat atsiunčia laiškų, kuriais dėkoja už jau esamas pamokas, arba nurodo, kokios pamokos norėtų. R. Kulvinskytė džiaugėsi, kad malonu ne tik sulaukti grįžtamojo ryšio, bet ir žinoti, kad žmonės pasinaudoja jos patarimais.

Pasak Rimantės, makiažas ir šukuosenos suteikia galimybę keistis be didelių aukų. Pasitelkusi fantaziją kiekviena mergina kasdien gali būti vis kitokia: ilgaplaukė, trumpaplaukė, solidi, valiūkiška, romantiška.

Pati R. Kulvinskytė pradėjo kurti šukuosenas būdama trylikos. Ko gero, už šį pomėgį Rimantė turėtų padėkoti savo vyresniajai seseriai. Būtent ji, prisižiūrėjusi paauglių pamėgto muzikinio kanalo MTV, pradėjo Rimantei daryti šukuosenas.

„Kiek vėliau, kai sesuo išvažiavo mokytis, mano kasos buvo nurėžtos. Man tai buvo didelis smūgis. Tada užsibrėžiau tikslą – atsiauginus plaukus pačiai išmokti rūpintis savo galva“, – prisiminė R. Kulvinskytė.

Neabejotinai jai pavyko pasiekti šio tikslo. Niekada profesionaliai nesimokiusi kirpėjos amato Rimantė kuria šukuosenas ne tik sau, bet ir savo draugėms. Paklausta, ar nenorėtų pakeisti žurnalistės profesiją į kirpėjos R. Kulvinskytė nusijuokė: „Kartais sulaukdavau tokių pasiūlymų. Išties norėčiau to pasimokyti profesionaliai, bet kol kas šukuosenos – puikus ir mielas moteriškas hobis.“

R. Kulvinskytės kuodelio „receptas“:

1. Toje vietoje, kur norite, kad būtų kuodelis, suriškite arklio uodegą ir per jos vidurį padarykite skylę.

2. Per skylę iš apačios įkišusios du pirštus arba specialią kilpą, skirtą šukuosenoms daryti, ištraukite uodegą.

3. Uodegą suveržkite, kad ji tvirtai priglustų prie šaknų.

4. Pradėjusios nuo galiukų, suvyniokite plaukų ritinėlį ir pritvirtinkite jį prie pakaušio. Tiesa, jeigu norite, kad plaukų atrodytų daugiau ir jie laikytųsi tvirčiau, prieš sukdamos juos pavelkite arba tiesiog į vidų įsukite specialią kempinę.

5. Džiaukitės rezultatu. Puoškite kuodelį segėmis, gėlėmis, karoliais arba tiesiog, kad aplinkiniai pernelyg nepavydėtų, palikite natūralų.

Nuotraukoje, kurioje R. Kulvinskytė vilki raudoną suknią, prieš sukant kuodelį buvo paliktos dvi sruogos. Jos, prisegus kuodelį, buvo supurkštos laku, sukryžiuotos ir pritvirtintos.

Kad pavyktų pasidaryti įspūdingą šukuoseną, reikia įgūdžių. Todėl nenustebkite ir nenusivilkite, jei plaukų segtukai itin dažnai kris iš rankų, o plaukų kuodelis bus kiek kitoks, nei tikėjotės. Juk kartojimas – mokslų motina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.