Japonų grožio salonuose – gydomosios procedūros su sraigėmis

Iš pradžių oda yra nuvaloma, tuomet sraigės dedamos ant skruostų bei kaktos, leidžiant joms šliaužioti po visą veido odą. Procedūra trunka net 60 min.

Odos jaunystę išlaikyti gali padėti sraigės.<br>123rf
Odos jaunystę išlaikyti gali padėti sraigės.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 16, 2013, 1:26 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 12:24 AM

Iš pradžių oda yra nuvaloma, tuomet sraigės dedamos ant skruostų bei kaktos, leidžiant joms šliaužioti po visą veido odą. Procedūra trunka net 60 min.

Procedūros kaina – 161 svaras (apie 644 litus), tačiau klientai moka ne tik už gydomąjį sraigių gleivių poveikį, bet ir veido masažą, kaukę bei veido mikrocirkuliacijos stimuliavimą ultragarsu. Yoko Miniami, „Tokyo Clinical Salon“ pardavimų vadybininkė, teigia: “Sraigių gleivės gali paskatinti odos ląstelių atsinaujinimo procesą, tad mes tikimės, kad ši procedūra padės išgydyti pažeistą odą.” Tikimąsi, jog veikliosios medžiagos, esančios gleivėse, taip pat padės esant nudegimams nuo ultravioletinių saulės spindulių.

Pasak Y. Miniami, grožio salono specialistai naudoja kremus su sraigių gleivėmis. Gleivės gaunamos iš penkių salone auginamų sraigių, kurios yra maitinamos organinėmis daržovėmis ir rūpestingai prižiūrimos.

Įdomu ir tai, jog sraigių gleivių gydomasis poveikis – nėra naujiena. Pirmą kartą naudingos šių moliuskų gydomosios savybės buvo pastebėtos prieš 2000 metų.

Pasak senųjų Hipokrato užrašų, sutrintų sraigių bei surūgusio pieno mišinys buvo naudojamas esant nudegimams.

Pietų Korėjoje bei Japonijoje grožio pramonei skirta produkcija su moliuskų gleivėmis šiuo metu yra labai populiari.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.