Dizainerė L.Dailidėnienė: „Tvirtai žinojau, kokio vyro ieškoti“

Kai ji stikle įkalino mažus gėlių žiedus, tokių auskarų užsigeidė daugybė moterų, o konkurentai, pajutę sėkmę, puolė kopijuoti. Kai ji pelėdą pavertė stilingu simboliu, juo puoštų rankinių užsimanė išrankiausios mados gurmanės. Dizainerė Laura Dailidėnienė (34 m.) apie savo sėkmę nerėkia – viską pasako patys kūriniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Aug 13, 2013, 7:22 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 11:48 PM

Honkonge gimęs dizaineris Johnas Rocha (59 m.) savo tėvynėje po kolekcijos pristatymo gėrėdamasis čiupinėjo lietuvių dizainerės L.Dailidėnienės kurtus drabužius. Tai buvo nuostabiausia lietuvės gyvenimo akimirka, rašo „Lietuvos ryto" priedas „Stilius".

„Ši kolekcija iki šiol kabo palėpės spintoje, gal kada šių drabužių įsigeis ir koks muziejus”, – šypteli Laura.

Tačiau kūrėja jau užrakino išgyventas malonias akimirkas. Po neseniai Tokijuje vykusios dizaino parodos jai atsivėrė nauji toliai.

Laura – iš tų moterų ir kūrėjų, kurią rusų klasikas Antonas Čechovas turbūt būtų priskyręs prie nuobodžiai laimingų.

Su vyru stiklo menininku Viktoru Dailidėnu (34 m.) ji kartu jau penkiolika metų. Augina du sūnus – devynerių Igną ir penkerių Vėją. Su vyru net ir kuria kartu. Tiesiog Laura suvokė, kad audinys ir stiklas gali turėti daug bendra.

Kostiumo dizainas Laurai neapsiriboja tik drabužiu. Ji kuria ir papuošalus, aprangos detales, rankines. Tokijuje vykusioje dizaino parodoje „Interio Lifestyle Living” pristatė aksesuarus, papuošalus ir vyro kurtas interjero detales. Tarp jų – ir vazas, primenančias teškančio vandens, pieno, rašalo ir kraujo lašus.

Dailidėnai taip toli nusibeldė, nes Lietuvoje nebeišsitenka. Pasirodo, pasaulį domina grakštus, skulptūriškas Lauros drabužių kirpimas, kukli stilizuota pelėda ir unikalūs stiklo papuošalai.

Visa tai kurta nebandant iššokti aukščiau bambos ir pateikti naujieną – viskas atsiranda iš jos vidaus, kuriame ošia nuo mažens pas močiutę atostogaujant lankytas miškas ir daugybė mažų gamtos smulkmenų, kurios ir buvo pagrindiniai žaislai.

Pasaulis šiuo metu jaučiasi sotus žinomų vardų, prekybos tinklai ieško naujų, mažiau žinomų prekės ženklų. Tai supratę prekės ženklo „Dailidesign” įkūrėjai ir nusprendė prisijaukinti Japonijos rinką.

– Kodėl jūs, Laura, retai rodotės renginiuose? Juk dabar toks laikas, kai net savo išvaizda turi kurti įvaizdį, skleisti žinią apie save.

– O kur turėčiau rodytis? – juokiasi Laura. – Einu ten, kur man įdomu – net jei vakarėlyje nėra pažįstamų, tai yra svarbiausia sąlyga, priverčianti mane atsitraukti nuo kasdienių darbų. Nenoriu būti balta varna.

Dažniausiai mane galima pamatyti mados renginiuose. Tačiau turiu nemažą ratą žmonių, su kuriais bendrauju tiek Lietuvoje, tiek kitose šalyse.

Bendrauti su kuo daugiau žmonių tam, kad turėčiau užsakymų, man nėra būtina. Sukuriu kolekciją, gaminius paleidžiu į gamybą, o paskui jie parduodami Vilniuje, Londone.

Plačiau skaitykite žurnale „Stilius".

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.