Sveikų plaukų paslaptis – eteriniai aliejai

Gamtoje galima rasti daugybę plaukus stiprinančių bei puoselėjančių priemonių. Jogurtas, medus, citrinų rūgštis, avokadai ar net alus. Tiesa, dar ne taip seniai plaukų priežiūrai nebuvo skiriama daug dėmesio ir tik XX a. pradžioje pasiturintys piliečiai galvas pradėjo plauti su muilu, o vargingesni – šarmu arba duonos gira.

Gamtoje galima rasti daugybę plaukus stiprinančių bei puoselėjančių priemonių.<br>123rf
Gamtoje galima rasti daugybę plaukus stiprinančių bei puoselėjančių priemonių.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-14 12:49, atnaujinta 2018-03-01 23:02

Nors gamta ir dosni savo ištekliais, galinčiais padėti puoselėti plaukus, jie buvo pradėti naudoti beveik tolygiai su atsirandančiomis plaukų priežiūros priemonėmis, kurios savo veikliąsias savybes perėmė ne iš ko kito, o iš pačios gamtos.

Plaukų priežiūros priemonės pasaldintos gamtos

Eteriniai aliejai - kiekvienos plaukų priežiūros formulės pagrindas. Jų naudojama įvairių rūšių: kiečių, saldžiųjų apelsinų, rozmarinų, pušų, mėtų, arbatmedžių, ramunėlių, mandarinų ir daugybė kitų. Eteriniai aliejai suteikia gyvybės, regeneruoja, atstato, stiprina ir suteikia energijos plaukams.

„Renkantis šampūną svarbu, kad priemonė nepažeistų galvos odos, puoselėtų plaukus, todėl patariama rinktis tokią plaukų priežiūros priemonę, kurios sudėtyje yra natūralių aktyvių komponentų, amino rūgščių. Šie ingredientai ypatingai puoselėja plaukus, ramina ir subalansuoja galvos odą. “, - pasakoja „L‘Occitane“ produktų vadovė Kristina Birgelė.

Plaukų tvirtumui įtakos daro vitamino B, pro vitamino B5, keramidų, amino rūgščių ir ekstrakto kompleksas. Visos šios sudedamosios dalys padeda plaukams išlikti tvirtiems, stipriems ir apsaugotiems nuo lūžinėjimo.

Plaukų kaukės, prisotintos taukmedžių sviesto, apsaugo ir maitina plauką, saldžiojo migdolo aliejaus - jį švelnina. Esencijos iš kukurūzų krakmolo plaukus glotnina ir neleidžia jiems banguotis. Keletas įdomių faktų apie plaukų priežiūros istoriją

Iki XIX a. Europoje savo galvai prižiūrėti moterys naudodavo tik ilgas išpuoštas šukas iššukuoti iš galvos seniau teptus aliejus. Dažniausiai plaukai buvo plaunami kartą per mėnesį, rečiausiai – kartą per du metus. Vieninteliai vikingų vyrai rūpinosi savo higiena ir plaukus plaudavo kas savaitę. Pirmoji nešarminė plaukų plovimo priemonė atsirado tik 1933 metais.

Populiarus posakis, kad žmogus pagal išvaizdą sutinkamas, o pagal protą palydimas. Taip pat ne paslaptis, kad pirmasis įspūdis susidaro būtent pagal plaukus bei batus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.