Nauja mada tarp vyrų – veido plaukų persodinimas

Metams bėgant neišvengiamai artėja ta akimirka, kai kiekvienas vyras veidrodyje išvysta didžiausią savo siaubą – pliktelėjimą. Ir kalbame nebūtinai apie šviečiančią plikę ant galvos. Plaukų „pritrūkti“ gali ir barzdos srityje.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 22, 2013, 1:17 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 7:49 PM

Pasak naujausio tyrimo, barzdos persodinimas Jungtinėje Karalystėje tapo ganėtinai populiaria procedūra – per praėjusius metus procedūrų skaičius šoktelėjo net 13 procentų. Veido plaukų transplantacija tapo 3 kartus populiaresnė nei nosies formos korekcija.

Chirurgai teigia, kad ši procedūra gali padėti užpildyti reikiamas vietas, dažniausiai žandenas, plaukais.

Tikima, kad tokį procedūros populiarumą nulėmė ne kas kitas, kaip tokie žymūs žmonės, kaip Bradas Pittas ar Gary Barlowas.

Per vieną plaukų transplantacijos procedūrą persodinami šimtai mikrotransplantų (pavienių plaukų folikulų ar dviejų–trijų folikulų grupės) ir implantuojami į nuplikusią odą. Procedūra trunka maždaug 3 valandas, priklausomai nuo transplantacijos apimties.

„Crown“ klinikos chirurgas A.Shahmalakas teigia, kad barzdos tarp vyrų tampa vis populiaresnės ir tai labai padidina klientų srautą. Per trejus metus jo klientų padaugėjo net 25 procentais.

„Tinkamai užauginta barzda visuomet buvo vyriškumo ženklas. Tai nesikeitė per amžius. Tačiau dailia barzda pasigirti gali toli gražu ne kiekvienas vyras. Daugeliui barzda auga netolygiai, kai kuriose vietose atsiranda tuščių plotų, kai kur plaukų auga per daug. To priežastis kartais slypi genuose. Jeigu tėvui buvo sunku užsiauginti gražią, vešlią barzdą, yra nemaža tikimybė, kad ir sūnus susidurs su tokiais pat sunkumais.

Kad ir kiek pasitikėjimo savimi gali įpūsti gerai prižiūrėta barzda, moterys vis tik linkusios savo vyrus matyti švariai nuskustais veidais. Ironiška, tačiau tuo pat metu net 48 proc. moterų teigia, kad joms be galo seksuali atrodo barzda, kuri yra lyg ražiena. Bėda ta, kad prie tokios barzdos nemalonu liestis.

Jungtinėje Karalystėje praėjusiais metais buvo atlikta daugiau nei 4 tūkst. procedūrų. Lietuvoje – vienetai. Ar su laiku ši mada ateis ir į Lietuvą?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.