Plaukų stilistė ieškojo charakterio panašumų tarp moterų vienodomis šukuosenomis

„Šukuosena, plaukų spalva atspindi žmogaus gyvenimo būdą, charakterį”, – įsitikinusi vilnietė plaukų stilistė Rūta Morozovienė (33 m.), sumaniusi ištirti, kas vienija moteris vienodomis šukuosenomis. Rezultatai nustebino eksperimento dalyves – dainininkę Rasą Kaušiūtę (36 m.), aktorę Reditą Dominaitytę (39 m.), menininkę Jūratę Rekevičiūtę (44 m.) ir šios idėjos autorę, rašo „Lietuvos ryto” priedas „Stilius”.

Daugiau nuotraukų (1)

Rūta Peršonytė

2013-09-04 17:44, atnaujinta 2018-03-01 13:43

Stilistė R.Morozovienė sumanė palyginti kelias viena kitos nepažįstančias, bet panašius plaukus turinčias moteris ir surasti kuo daugiau jų panašumų.

Idėjos autorė į eksperimentą pasikvietė tris žinomas garbanes raudonplaukes. Po kelių valandų modelių galvos atrodė kaip didelės pūkinės pienės.

„Dalyvės puikiai jautėsi eksperimento metu. Jos net panašiai juokiasi – garsiai ir užvertusios galvą. Raudonplaukės meniškos, šiek tiek bohemiškos. Jos panašios savo profesine veikla, laimėjimais, net ūgiu ir kūno sudėjimu.

Šukuosena, plaukų spalva atspindi žmogaus gyvenimo būdą, charakterį. Įdomus atradimas – dažniausiai žmonės, kurių šukuosena panaši, turi panašų charakterį ir įpročius. Galima sakyti, kad juos vienija šukuosenos kodas”, – kalbėjo R.Morozovienė.

Tai jau antrasis R.Morozovienės eksperimentas. Prieš pusmetį plaukų stilistė tyrinėjo trumpai kirptų šviesiaplaukių panašumus. Fotosesijoje dalyvavo televizijos laidų prodiuserė Birutė Lavickienė, dainininkė Giedrė Kilčiauskienė ir aktorė Ieva Norkūnienė.

Eksperimento dalyvės vilkėjo baltomis suknelėmis, jų veidai ir plaukai buvo išdažyti baltai. Trys smulkaus sudėjimo moterys atrodė lyg seserys. Per fotosesiją paaiškėjo, kad trijulės gimtadienius skiria tik kelios dienos.

„Tos šviesiaplaukės labai racionalios, bet kartu temperamentingos, berniokiškų manierų. Jos greitakalbės, aktyvios”, – pasakojo Rūta.

Netrukus R.Morozovienė mėgins rasti juodaplaukių charakterio ir gyvenimo būdo panašumų. Pačios eksperimento sumanytojos plaukai yra tamsiai rudi. Ką plaukų stilistė galėtų pasakyti apie save?

„Rudaplaukės patikimos ir rimtos”, – mano R.Morozovienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.