Australės projektas: 365 dienos – 365 šmaikštūs kostiumai

Didžiausia jaunos australės, vardu Mary Saba, aistra – įvairūs juokingi kostiumai, tad moteris nusprendė apsiimti nepaprasta užduotimi – visus metus kiekvieną dieną vilkėti skirtingus kostiumus. Kadangi didžioji dalis jos lobių buvo rankų darbo, merginai prireikė vos 440 dolerių (apie 1,2 tūkst. litų), kad pasiektų galutinį tikslą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-09-06 18:10, atnaujinta 2018-03-01 12:45

Dar prieš pradedant projektą, Mary draugų buvo meiliai vadinama „kostiumų karaliene“ dėl savo aistros įvairiems apdarams ir laiko, sugaišto kruopštumo reikalaujančiai jų gamybai. Mary visuomet patiko stebinti aplinkinius savo originalumu. „Dauguma žmonių turi įprastus pomėgius – skaitymą, rašymą, šokius, sportą, o štai aš laimingiausia būnu kurdama įvairius šmaikščius kostiumus“, – teigia Mary.

Šio projekto idėja kilo visai netikėtai, 2011 m. prieškalėdiniu laikotarpiu, kai visą savaitę darbe kolegas mergina džiugino žaliais ir raudonais apdarais, simbolizuojančiais gražiausią metų šventę. Vieną dieną ji nugirdo kolegas diskutuojant, kuris iš merginos kostiumų buvo geriausias. Būtent tuomet Mary ir suprato, kiek daug džiaugsmo jos pomėgis teikia ne tik jai, tačiau ir aplinkiniams.

Mary žinojo, kad geriausia data pradėti projektą – per jos gimtadienį, 2012 m. liepos 28 d. Tą dieną ji vilkėjo pirmąjį savo kostiumą – jubiliatė įkūnijo raudonkepuraitę. Iki pat 2013 m. liepos 28 d. ji kasdien fotografavosi savo asmeniniam tinklaraščiui. Viešumoje ir darbe ji buvo ir Undinėle, ir Kylie Minogue, ir King Kong,u ir Marylin Monroe, taip pat Ksena – karingąja princese ir daugeliu kitų personažų. Nepaisant to, kad kartais ją lydėdavo „kreivi“ aplinkinių žvilgsniai, Mary teigia, kad ji mėgavosi kiekviena šio projekto minute.

Matydami kasdien vis kitokią Mary, daugelis žmonių jos klausdavo, kiek daug lėšų reikalavo šis projektas. O atsakymas išties stebina – visi 365 kostiumai, bendrai sudėjus, tekainavo 440 dolerių! Ir viskas todėl, kad mergina netingėjo ir apdarus siuvosi pati. Projekto pabaigą vainikavo smagus kostiumų vakarėlis, kurį savo šeimai ir draugams suorganizavo pati Mary.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.