Dizainerė D.Urbonavičiūtė: „Graži išvaizda į gyvenimą pakviečia šventę”

Pasaulio didmiesčiuose prasideda mados savaičių maratonas. Nebūtinai iš karto, bet jas peržiūriu – visuomet įdomu, ką kuria autoritetai, kokios naujausios tendencijos. Žinoma, patirti įspūdžiai nusėda ir mano kūryboje.

„Moterys turėtų dažniau dėvėti sukneles ir segėti sijonus. Vyriškas stilius puikus, bet nereikia juo piktnaudžiauti“, - įsitikinusi Daiva.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
„Moterys turėtų dažniau dėvėti sukneles ir segėti sijonus. Vyriškas stilius puikus, bet nereikia juo piktnaudžiauti“, - įsitikinusi Daiva.<br>"Lietuvos ryto" archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Urbonavičiūtė

Sep 15, 2013, 4:22 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 4:43 AM

Į naujausias kolekcijas žvelgiu kitaip nei kitų profesijų atstovai. Mane domina detalės, spalvos, audinių faktūra, naujos idėjos.

Labiausiai traukia aukštosios mados kolekcijos. Pavyzdžiui, šiuo metu įkvepia dizainerio Martino Margielos ir mados namų „Lanvin” kūryba.

„Suvirškintas” naujas tendencijas pateikia populiarūs drabužių tinklai.

Ar reikia sekti naujienas, pirkti naujų rūbų?

Jei turi unikalų daiktą – jis visuomet madingas. Pravartu prie jo priderinti naują, būtent šiuo metu madingą daiktą. Bet svarbiausia – derinys. Gali atrodyti madingai, bet negražiai. Ir gali atrodyti gražiai neturėdamas nė vieno madingo daikto.

Žinau, kad yra abejojančių, kam kuriami aukštosios mados modeliai, kurių dalies net neįmanoma dėvėti. Bet tuomet galima klausti, kam reikalinga poezija? Juk svarbu idėja, vaizduotė, kūryba. Štai pusę naujos mados namų „Viktor & Rolf” kolekcijos, sukurtos dzeno tema, jau išpirko kolekcininkai.

Ką reikėtų įsigyti šį rudenį? Galbūt naują paltą, striukę. Ir pati dabar kuriu XX amžiaus trečiojo dešimtmečio stiliumi – įliemenuotus, mažus retro stiliaus viršutinius drabužius.

Iš sąrašo, ką privalu turėti šį rudenį, – tai odinis pieštuko formos sijonas. Prie jo – masyvi duksli kašmyro ar trikotažo viršutinė dalis.

Iš tikrųjų jokios aprangos nepeikiu. Juk gyvename ne mergelių pensione, kur galima dėvėti tik uniformas. Per daug žmonių turi savo nuomonę ir reiškia ją garsiai – kas dera, o kas ne. Esame laisvi žmonės, o apranga – irgi dalis išraiškos.

Kas negražu ir ką išmesti iš spintos? Reikėtų atsisakyti drabužių, kurių jau porą metų nedėvite. Reikia padovanoti, būti dosniems – gal kam nors jūsų pabodęs rūbas taps atradimu.

Kadangi kuriu ir interjerą, man labiau patinka, kai stilingai atrodantis žmogus gyvena ir gražioje aplinkoje. Bent jau kad ji būtų švari ir estetiška. Jei negali pasisamdyti dizainerio ir nepasitiki savo skoniu, sienas gali nusidažyti tiesiog baltai ar smėlio spalva ir viskas suskambės kitaip.

Aplinka įkvepia. Ne veltui kompanijos „Apple” įkūrėjas šviesaus atminimo Steve’as Jobsas pats važiuodavo į Japoniją žiūrėti, kokia spalva biure nudažytos sienos, grindys, kur surinkinėjami kompiuteriai. Ir buvo šventai įsitikinęs, kad estetiška aplinka darbuotojus įkvepia gaminti kokybiškesnius produktus.

Ką daryti moteriai, kuri neturi daug pinigų, bet nori gražiai rengtis? Galbūt jai pakaks vieno, bet brangaus ir gero apdaro – vilkės jį dažnai ir visada atrodys puikiai.

Moterys turėtų dažniau dėvėti sukneles ir segėti sijonus. Vyriškas stilius puikus, bet nereikia juo piktnaudžiauti.

Reikia ir moterims, ir vyrams mąstyti, kokią žinutę siunčia savo antrajai pusei, vaikams, kai savaitgalį praleidžia apsivilkę sportinį kostiumą ar vadinamuosius laisvalaikio drabužius. Esą savaitę atidirbau – vilkėjau kostiumą ar kostiumėlį, o dabar galiu pailsėti? Visuomet viskas turi būti gražu!

Aš už tai, kad ir namų aplinkoje reikia gražiai atrodyti. Prancūzės net daržo ravėti eina raudonai pasidažiusios lūpas ar pasirišusios kokią margą skarelę.

Vyrai, tarp jų ir solidūs bankininkai, Prancūzijoje darbo savaitės neutralių spalvų aprangą keičia į raudonas kelnes, rausvus marškinius, žydrą švarką, mėlyną varlikę.

Tai nereiškia, kad jie pakeičia savo lytinę orientaciją. Graži išvaizda byloja, kad į gyvenimą pakviečiama, kuriama šventė, o jos mums visiems tikrai labai reikia.

Manote, kad ne visi supras jūsų aprangos žaidimus? Jei kurdama suknelę kankinčiausi, ar ji kam nors patiks, nesukurčiau nieko.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.