Londono mados savaitė iš arti: pastelinės spalvos ir netradiciniai kirpimai

Specialiai lrytas.lt, Londonas

KTZ 2014 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>G.Skeivytės nuotr.
KTZ 2014 metų pavasario ir vasaros kolekcija.<br>G.Skeivytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Skeivytė

Sep 17, 2013, 1:00 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:30 AM

Londono mados savaitė visuomet išsiskiria savo spalvingomis ir avangardiškomis kolekcijomis, o ypač ekstravagantiškais jose dalyvaujančiais svečiais. Be to, Londonas – vienintelė mados sostinė, kurios kolekcijų pristatančių dizainerių sąrašas ilgėja kiekvienais metais.

Šias metais teko apsilankyti sparčiai populiarėjančių KTZ mados namų šou, kurie kitų metų šiltajam sezonui siūlo rinktis Rytų tematikos įkvėptus apdarus. Londono mados savaitės metu jie pristatė pavasario-vasaros kolekciją, kurioje dominavo juoda, balta spalvos ir smulkių gėlių raštais marginti audiniai.

Iš Londono į Artimuosius Rytus

KTZ (Kokon To Zai) – tai kūrybinis dizainerių duetas, kurio įkūrėjas Marjanas Pejoskis. Jis mokėsi garsiausioje dizainerių kalvėje Londono Šventojo Martino menų universitete. Kartu su juo kolekcijas KTZ kuria ir Sasko Bezovskis.

KTZ jau trečius metus dalyvauja Londono mados savaitėje, o šių dizainerių drabužius yra pamėgusios tokios garsenybės kaip Jay Z, Kanye'as Westas, Rihanna.

Pagrindiniu 2014 metų pavasario-vasaros kolekcijos akcentu tapo musulmoniškų kraštų aprangos detalės. Manekenės žingsniavo vilkėdamos haremo kelnes, o galvas pridengdamos skaromis ar netgi veidą dengiančiomis burkomis. Kaip ir daugelyje savo kolekcijų, taip ir šiais metais KTZ mados namams būdingas sluoksniavimas ir „per didelių” švarkų ir paltų derinimas prie suknelių. Antroji kolekcijos dalis buvo įkvėpta roko ir pankroko kultūrų, kur dominavo juoda spalva, oda, masyvūs metalo papuošalai.

Daugelis britų žiniasklaidos atstovų šią kolekciją pavadino labai „londonietiška“, teatrališka, bet ir puikiai pritaikoma kasdienėje moters aprangoje.

Mada – daug pelno nešantis fenomenas

KTZ – tik vienas iš daugiau nei penkiasdešimties šou, vykstančių Londone mados savaitės metu. Čia savo kolekcijas pristatė tokie mados namai kaip „Burberry“, „Preen“, „Mulberry“, „Paul Smith“. Daugelyje kolekcijų vyrauja pastelinė rožinė, melsva, žalsva ir balta spalvos, netradiciniai audinio kirpimai, kelnių kostiumai bei trijų ketvirčių ilgio suknelės.

Nepamiršdami britiško oro, dizaineriai net ir šiltajam metų sezonui kuria paltus, lietpalčius bei šiltesnius švarkus.

Londono miesto meras Borisas Johnsonas,atidarydamas šių metų mados savaitės renginius teigė, kad šie metai ypač išsiskiria renginių, pristatymų gausa. Be to, meras paminėjo, jog tai ne tik kūrybiškas ir stilingas, bet ir daug finansinės naudos atnešantis renginys. Apskaičiuota, kad vidutiniškai mados savaitės metu svečiai iš viso pasaulio užsisako drabužių už daugiau nei 410 milijonų litų (100 milijonų svarų sterlingų). Londono mados savaitė vyksta penkias dienas ir baigsis rugsėjo 17 dieną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.