Pagrindiniai šio rudens ir žiemos mados akcentai

Rugsėjo pradžioje Niujorkas šurmuliuoja, gatvėse pastebimai padaugėja ilgakojų, labai jaunų ir labai aukštų merginų, signalizuojančių apie prasidedančią mados savaitę. Pristatomas pavasario kolekcijos, rugsėjo gale prasideda jų gamyba ir su visomis kiekvieną dieną iškylančiomis problemomis skubama jas pristatyti pirkėjui prieš pat padvelkiant pavasariui.

Daugiau nuotraukų (1)

Ina Bartkus ("Stilius plius")

Sep 18, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:51 AM

Bet dabar apie rudenį. Jo podiumo žingsniai, kaip ir aistros, senai nutilo, drabužiai išmatuoti, sukirpti, susiūti ir pristatyti pirkėjams. Paprastai tai būna pati gausiausia kolekcija, o jos pristatymas prilygsta derliaus nuėmimo šventei. Ką siūlo mados elitas šiam rudeniui? Revoliucijos ar sukrečiančių pakeitimų neįvyko. Rudens mada kaip elegantiška moteris atsirėmė į nepabostančią klasiką. Niekas moters ir vyro nepristatys geriau nei gerai sukirptas, puikiai derantis prie kūno formų ramių tonų drabužis.

Besiruošdami rudeniniam apsipirkimui žvilgtelėkite į spintą, ištraukite viską, ką turite juodos spalvos – kelnes, sukneles, megztukus, švarkus. Juoda, o ypač juodos ir baltos spalvų derinys yra šio rudens vėliavnešys.

Pirmasis rugsėjo mėnesio Niujorko „Vogue“ puslapis mus pasitinka juoda „Prada“ suknele, išmarginta smulkiomis baltomis gėlytėmis. Kitame puslapyje – žaismingos manekenės, dėvinčios juodas baltomis detalėmis paįvairintas „Chanel“ sukneles. Verčiame kitą puslapį, ten – baltos suknelės, paįvairintos juodomis detalėmis ir juodai baltu raštu.

Juodos ir baltos spalvų kombinacija yra neišsenkantis mados lobis ir kiekvienas dizaineris ieško kelio savaip jį interpretuoti. „Alexander Maqueen“ mados namai žaidžia baltus perlus verdami į juodai baltą renesansišką šedevrą, kuris puikiai tiks muziejinei ekspozicijai, o populiarusis H&M net ir pačioms išrankiausioms klientėms siūlo keliolika juodų ir baltų aprėdų. Ši sezoną apsirengę juodai atrodysite tikrai puikiai.

Tačiau nuo tobulos klasikos kartais irgi pavargstame, kartais norisi spalvų, o ypač kai už lango tamsu ir šalta. Prie juodos klasikos puikiai dera raudona. Šį sezoną raudona yra truputį išblyškusi, bet puikiai tinkanti prie ekstravagantiškų „Dolce & Gabana“ suknelių, pasiūtų iš nėrinių. „Oscar de la Renta“ raudona yra labiau žemiška, pamaišyta su juoda. O „Banana Republic“ sujungia raudoną ir juodą į juostuotą megztą audinį, iš kurio sukirptas kostiumėlis puikia tiks darbo dienos garderobui. „Bottega Veneta“ žaidžia su puikiai rudeniui tinkančia garstyčių spalvos gama ir jaukiai šildančia subtilia geltonos ir oranžinės spalvos kombinacija.

Jei raudona yra per stipri, o garstyčių spalva netinka prie plaukų spalvos, nenusiminkite: „Tommy Hilfiger“ siūlo šiltą tamsiai mėlyną kolekciją, paįvairintą žalia ir bordo spalvomis.

Rudens mados privalumas – sluoksniai, o katu galimybė derinti ir improvizuoti. Tai puiki proga pabrėžti savo individualumą, išsiskirti iš minios ir pasijusti nepakartojamu.

Kelnių kostiumas paįvairintas raštuota palaidine bus puikus sprendimas oficialiai dienai. Šį sezoną mados namai siūlo ir midi sijonus, idealiai tinkančius rudens orui. Šioje kategorijoje, be abejonės, pirmauja juodas „Louis Vuitton“ sijonas su asimetrišku skeltuku nugaroje. Tai puiki pora ir trumpam švarkeliui, ir prie kūno prigludusiai palaidinei. „Miu Miu“, „Donna Karan“ ir „Celine“ siūlo nepriekaištingai išmodeliuotas ir išryškinančias formas midi sukneles.

Manau sutiksite, kad vienas svarbiausių rudens mados atributų yra paltas. Šiai kategorijai dizaineriai skiria ypatinga dėmesį, pasitelkdami tradicijas ir ieškodami naujų detalių pirkėjui pritraukti, todėl šiemet turime puikų pasirinkimą. „Dior“ siūlo raudonus, laisvai krintančius apsiaustus, „Ralph Lauren“ –trumpus, liemenį pabrėžiančius, platėjančius, žaismingus paltukus, „Max Mara“ siūlo klasikinius paltus, pasiūtus iš minkšto audinio ir suteikiančius komfortą tada, kai jo labiausiai reikia. Legendinio „Belstaff“ sportinės striukės iš vandeniui atsparios medžiagos su klasikinėmis detalėmis ne tik apsaugos nuo darganoto oro, bet įneš į jūsų garderobą jaunatviškumo ir pasitikėjimo.

Dar vienas neatskiriamas rudens elementas yra oda. Odiniai rūbai gali būti pretenzingi ir aš tikrai nesiūlyčiau vilkėti „Gucci“ kolekcijos pitono odos švarkelio ir sijono, nors juo puikuojasi dešimtasis „Vogue“ puslapis. Oda puikia suskamba, kai ji derinama su jai priešinga medžiaga – pavyzdžiui, minkštu mezginiu. Todėl „Prada“ odinis midi sijonas elegantiškai dera prie megztos palaidinės. Panašų derinį siūlo ir „Burberry“, oficialų odinį sijoną suderinęs su širdelių printo palaidine. Odinės kelnės ir tamprės, mano manymu, yra tobulas drabužis rudens sezonui. H&M siūlo naują odinių kelnių interpretaciją: jos nevaržančios, paįvairintos skirtingais kirpimais, siūlėmis ir puikiai sutaupančios kiekvieną odos gabalėli. „Rag&Bone“ tradiciškai rudens sezonui pateikia kelių kirpimų odines tampres ir džinsus.

Jei jau paminėjau džinsus, norėčiau aptarti ir juos, atėjusius „visiems laikams“. Kartais man atrodo, kad kai aš devintoje klasėje apsirengiau savo pirmuosius „Levi's“, taip iš jų ir neišlindau. Džinsai yra neginčijamas mados fenomenas ir šį sezoną be jų neapsieisime. Jei gatvėje atkreipiu dėmesį į žmogų, paprastai jis dėvi mėlynus džinsus ir baltą palaidinę ar marškinius. Su tokiu deriniu tikrai neprašausi!

Šį sezoną džinsai nusisuko nuo įmantrių technikų, nebėra suplėšyti ar pagražinti. Prigludusi prie kūno forma išlieka, nors „Rag&Bone“ šiam sezonui pasiūlė „boyfriend“ stiliaus kirpimo laisvus ir labai patogius džinsus. Jau žinau, kad atšalus orams jie taps mano savaitgalio uniforma.

Prie džinsų puikiai derės jau minėta balta, taip pat subtilaus printo palaidinė, klasikinio kirpimo švarkelis, megzta tunika iš „Saint Laurent“ arba gerokai per didelis megztinis iš „Belstaff“ kolekcijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.