Musulmoniškąjį konkursą „Mis pasaulis“ laimėjo mergina iš Nigerijos

Studentė iš Nigerijos laimėjo musulmonėms skirtą „Mis pasaulis“ konkursą. Aukso spalvos suknią vilkinti Obabiyi Aishah Ajibola apsiverkė, kai jai buvo teikiamas apdovanojimas, praneša agentūra AFP.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 19, 2013, 10:39 AM, atnaujinta Feb 22, 2018, 1:21 AM

„Tegul būna pagerbtas Alachas - aš niekada negalvojau, kad laimėsiu, - sakė 21 metų gražuolė. - Aš skiriu apdovanojimą visoms moterims Nigerijoje.“ Indonezijos sostinėje Džakartoje vykusį konkurso finalą transliavo televizija.

Konkurse dalyvavusios merginos turėjo būti ne tik gražios, bet ir pamaldžios bei protingos. Jos turėjo vilkėti visą kūną dengiančias suknias ir būti su galvos apdangalais. Dalyvėms teko cituoti Koraną ir atsakyti į klausimus apie islamišką auklėjimą ir islamo finansų sistemą.

Gražiausios pasaulio musulmonės konkursas pradėtas rengti prieš trejus metus kaip alternatyva įprastiems „Mis pasaulis“ konkursams. Konkurso finale ketvirtadienį dalyvavo 19 merginų iš Indonezijos, Nigerijos, Bangladešo, Irano, Brunėjaus ir Malaizijos.

Tikrasis „Mis pasaulis“ konkurso finalas rugsėjo 28-ąją taip pat vyks Indonezijoje, jį tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto“ televizija. Po ilgų protestų jis perkeltas į Balio salą, kur gyventojų daugumą sudaro induistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.