Žvilgsnis į kitų metų pavasario madą: Niujorke - paprastumo garbinimas

Vyriškų marškinių siluetas, spindinti balta spalva ir minimalistinės idėjos, kurias niujorkietės apibūdino kaip tinkamas dėvėti čia ir dabar. Niujorko mados savaitės metu dauguma kūrėjų, pristačiusių 2014-ųjų metų pavasario bei vasaros kolekcijas, gręžėsi į dešimtojo dešimtmečio paprastumą.

Daugiau nuotraukų (1)

Deimantė Bulbenkaitė

Sep 24, 2013, 2:43 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:57 PM

Priešingai nei prognozavo didžioji dalis mados kritikų, jau keletą sezonų vyraujanti švarių linijų bei itin grynos spalvų paletės tendencija Niujorko mados gerbėjų spintose vyraus ir 2014-ųjų pavasarį bei vasarą.

Tiesa, kurį laiką žavėjęsi metalu spindinčia futurizmo tematika, šįkart mados kūrėjai atkreipė dėmesį į praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio vidurį, kai britų modelis Kate Moss išpopuliarino asketišką „Calvin Klein” stilistiką ir paskatino į madą žvelgti paprasčiau.

Būtent „Calvin Klein” mados namai, šiemet švenčiantys dizainerio Francisco Costos kūrybos dešimtmetį šioje kompanijoje, pristatė geriausiai laikmečio tendencijas atspindinčią kolekciją.

Kaip teigė pats mados kūrėjas, ateinantį pavasarį moterį labiau domins ne pats siluetas, o audinys, jo spalva.

Todėl paprastai pilką ir baltą „Calvin Klein” paletę ateinantį pavasarį papildys švelnūs žalsvi, rožiniai bei smėlio spalvų atspalviai.

Jubiliejų Niujorke paminėjo ir mados namai „BCBG Max Azria”. Jau ketvirtį amžiaus džiuginanti jaunatviškomis bei moderniomis idėjomis šį sezoną bendrovė paskyrė vyriškų marškinių akcentams moteriškame garderobe.

Dizainerių Maxo ir Liubovės Azrių duetas iš įprastų baltų marškinių sukūrė lengvas, kasdien puikiai tinkančias sukneles, romantiško stiliaus palaidines.

Netradiciniai sprendimai sudomino ir britę Victorią Beckham, kuri nusprendė atsisakyti klienčių dievinamų aptemptų suknelių ir pasiūlė sportiškesnį įvaizdį.

Juodą ir baltą kolekciją kritikai įvertino ne tik dėl funkcionalumo – gaubto audinio švarkeliai ekspertams priminė mados namų „Balenciaga” braižą, itin tikslus kirpimas bei dėmesys detalėms beveik prilygo aukštajai madai.

Daug dėmesio dešimtojo dešimtmečio paprastumui skyrė belgų kūrėjas Olivieras Theyskensas, vadovaujantis mados namams „Theyskens' Theory”.

Neįprastai tamsią kolekciją pristatęs dizaineris tikino susižavėjęs dešimtojo dešimtmečio kontrastingu ilgiu, sluoksniavimu ir stilių maišymu, todėl jo modeliuose buvo galima įžvelgti ir buduaro detalių, ir rokeriškų odinių drabužių akcentų.

Savaip temą atskleidęs Niujorko mados industrijos numylėtinis Alexanderis Wang'as ant podiumo užkėlė ilgai nematytą logomanijos tendenciją. Nors jo manekenės segėjo trumpus klostuotus sijonus ir dėvėjo lengvas vasarines sukneles, dalį drabužių puošė iš dizainerio pavardės raidžių sudėlioti raštai.

Vyresniosios kartos Niujorko mados kūrėjai dešimtuoju dešimtmečiu žavėjosi mažiau ir drąsiau nagrinėjo šeštojo, septintojo dešimtmečių stilistiką.

Mados savaitės veteranu dažnai vadinamas Ralphas Laurenas naujausią savo kolekciją paskyrė Didžiojoje Britanijoje gimusiam vadinamajam mod stiliui, tad jo manekenės demonstravo trumpas kontrastingų spalvų sukneles, A formos paltus bei tiesaus kirpimo kostiumėlius.

Kitas niujorkietis Michaelas Korsas ant podiumo interpretavo itin moterišką bei elegantišką „pin-up” stilių.

Jo kolekcijoje netrūko ne tik retro stiliaus maudymosi kostiumėlių ar nuo liemens platėjančių sijonų, bet ir užuominų, kad dizainerio klientė yra linkusi stebinti ir nuolat keliauti. Todėl romantišką suknelę ar šortų ir marškinių derinį neretai papildydavo kailinis šalikas, lietpaltis ar net odinė glaustinukė.

Mados savaitę užbaigė ir didžiausią staigmeną kritikams pateikė Marcas Jacobsas, savo kolekciją paskyręs mados istorijai. Dizainerio darbe buvo galima išvysti ne tik moderniai atrodančių džemperių ar sportinio stiliaus batelių, bet ir devynioliktojo amžiaus pabaigos stilių simbolizuojančių ilgų suknelių, husariškų švarkų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.