Stilistai ir dizaineriai pešasi, kuris rūpinsis Seimo pirmininkės L.Graužinienės įvaizdžiu

Naujoji Seimo vadovė Loreta Graužinienė kaip reikiant ruošiasi naujoms pareigoms. Moteris susirūpino savo įvaizdžiu, todėl stiliaus ir grožio klausimais aplink save buria profesionalių stilistų, dizainerių, makiažo ir šukuosenų meistrų komandą.

Ar šiais metais M.Petruškevičius prisidės prie L.Graužinienės stiliaus kūrimo, išlieka paslaptimi. Tačiau naujoji Seimo pirmininkė norėtų, kad Mantas rūpintųsi jos garderobu.<br>LR archyvo nuotr.
Ar šiais metais M.Petruškevičius prisidės prie L.Graužinienės stiliaus kūrimo, išlieka paslaptimi. Tačiau naujoji Seimo pirmininkė norėtų, kad Mantas rūpintųsi jos garderobu.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė

Oct 3, 2013, 5:36 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 12:48 PM

Kliovėsi M.Petruškevičiaus patarimais

Prieš penkerius metus, kai L.Graužinienė dalyvavo prezidento rinkimų kampanijoje, stiliaus klausimais jai patarė bene žinomiausias šalies įvaizdžio specialistas Mantas Petruškevičius.

Moteris iš aplinkinių tuomet sulaukė nemažai komplimentų už pakitusią išvaizdą. „Darbietė“ atrodė kur kas elegantiškiau nei įprastai, o jos veido bruožus išryškino tinkamai parinktos makiažo priemonės. Tamsiaplaukei parlamentarei itin tinka raudonos spalvos lūpų dažai, jos blyškiam veidui suteikiantys išskirtinumo. Tiesa, buvo ir tokių, kurie kritiškai vertino „naująją" Loretą.

Ar šiais metais M.Petruškevičius prisidės prie L.Graužinienės stiliaus kūrimo, kol kas išlieka paslaptimi. Tačiau portalo lrytas.lt žiniomis, naujoji Seimo pirmininkė norėtų, kad buvęs laidos „Mados reidas“ vedėjas rūpintųsi jos garderobu.

Pats Mantas sakė, kad su malonumu prisimena metą, kai rūpinosi L.Graužinienės stiliumi. „Su Loreta buvo įdomu ir paprasta bendrauti. Ji – puiki moteris. Aš ją gerbiu ir žaviuosi“, – portalui lrytas.lt sakė M.Petruškevičius.

Politikė jau beveik apsisprendė, kuris šalies dizaineris siųs jai kasdienius ir proginius drabužius. Ne vienas garsus šalies drabužių kūrėjas nori puošti svarbiausią parlamento damą.

Praėjusios kadencijos Seimo pirmininkę Ireną Degutienę dabino ir jos giminaitis Juozas Statkevičius. Konservatorė ne kartą buvo tituluojama stilingiausia šalies politike. Ar pavyks L.Graužinienei užkariauti mados mylėtojų simpatijas, kol kas neaišku, tačiau politikė tvirtai pasiryžusi į lietuvių širdis brautis ne tik darbais, bet ir patrauklia, pakitusia išvaizda.

Atsidavė į J.Statkevičiaus rankas

Tiesa, J.Statkevičius anksčiau rūpinosi ir L.Graužinienės įvaizdžiu. Per 2006 metais vykusį rinkiminį darbiečių suvažiavimą kone svarbiausia tema buvo naujasis politikės įvaizdis. Nors L.Graužinienė tąsyk rinkimų nelaimėjo, ji dar ilgai buvo aptarinėjama žiniasklaidoje.

Naujienų portalo lrytas.lt skaitytojų dėmesiui - prieš septynerius darytas interviu su J.Statkevičiumi apie naująjį L.Graužinienės įvaizdį.

– Ar ne jūs kūrėte naująjį L.Graužinienės įvaizdį?

– Taip, taip, aš. Ar gražiai atrodė? Nepagailėkit komplimentų Statkevičiui!

– Partiečiai tikrai nepagailėjo. Plojo, ir dar kaip! Ar lengvai sekėsi su ja dirbti?

– Na, moteris atėjo, sako, aš visiškai jumis pasitikiu. Kaip jūs padarysit, taip. O paskui sako: oi, aš visai graži!

– Gal jūs siuvote ir kostiumėlį?

– Ne, ji kreipėsi prieš kelias dienas iki suvažiavimo. Sakau, atsineškit, ką turit. Juk kiekvienos moters spintoj – milijonas drabužių... Drauge parinkome kai kuriuos priedus, – auskarėlius, šalikėlį, kojines, batus... Viską – čik, čik, čik... sudėliojom... Nusiuntėm ją į kirpyklą, pakeitėm plaukų spalvą.

– O makiažą?..

– Makiažą darė mūsų salone. Darė ta panelė, kuri paprastai daro. Tik aš sakiau – čia mažiau, čia daugiau, tą, aną. Juk nedarysi cirko: žinai, kokia proga, ir viskas. Bet paskutiniai potėpiai buvo mano. Paskutiniu momentu blakstienas užriečiau pats.

– Ar nejaučiate nuoskaudos, kad taip stengėtės, bet rinkimus net ir su jūsų kurtu įvaizdžiu politikė pralaimėjo?

– Ne, ne, ne! Tikrai ne. Man svarbiausia, kad ji tikrai gerai atrodė, ir žiūrėkit, kokį ažiotažą sukėlė.

– Bet kai kas sako, kad padarėte iš jos „vamp” stiliaus moterį.

– Na, kai kam gal atrodė, kad turi ateiti su rožiniu kostiumu. Bet tai juk darbo susitikimas. Juk yra tam tikri etiketo dalykai.

– Gal esate jai kūręs ir kitokio stiliaus drabužių? Kitoms progoms?

– Ne, kol kas tikrai ne. Šįkart ji liko patenkinta, o toliau – jau kaip bus.

– O ar brangu susikurti pas Juozą tokį įvaizdį?

– Man būtų nekorektiška sakyti. Bet tikrai ne milijonai. Ir ne tūkstančiai. Iki... na... iki...

– O ar daug laiko jūsų salone politikė praleido?

– Ne, neilgai. Gal valandą, pusantros...

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.