Makiažo meistrės K.Taraškevič patarimai, kaip šį rudenį dažytis

Šis ruduo atnešė labai drąsių permainų į mūsų kosmetines. Madingas ryškus, teatrališkas ir kiek šokiruojantis makiažas.

Daugiau nuotraukų (1)

Karolina Taraškevič

2013-10-09 09:47, atnaujinta 2018-02-21 08:27

Gera naujiena ta, kad makiažas tampa saviraiškos forma – galime žaisti taip, kaip norime – taisyklių nėra. Šį sezoną madingi netvarkingumas ir neišbaigtumas. Stilinga moteris, sekanti makiažo tendencijas, šį sezoną savo kosmetinėje turėtų rasti juodą akių pieštuką arba kitą priemonę akių kontūrui nubrėžti, patinkančios spalvos blizgučių (aukso, sidabro, bronzos) ir ryškius matinius lūpų dažus. Taip pat vertėtų išmokti prisiklijuoti dirbtines blakstienas. Žinoma, šias priemones reikėtų naudoti tik vakariniam makiažui.

Iš savo patirties dirbant su Lietuvos moterimis galiu pasakyti: jos tikrai seka mados naujienas, žino, kas madinga, bet tiesiog nedrįsta taip pasidažyti. Gal bijo likti nesuprastos ar per daug išsiskirti? Palinkėčiau visoms daugiau drąsos ir nebijoti eksperimentuoti – juk tai taip smagu. Antakiai

Antakių linija labai ryški. Galima antakius brėžti net su juodu pieštuku, suteikiant jiems dirbtinumo įspūdį.

Akys

Madingos spindinčios ir ryškios akys. Akių šešėliai spindintys, žėrintys arba vokams dažyti naudojami vien tik blizgučiai. Rudens ir žiemos šešėlių spalvos: juoda, violetinė, metalo, auksinė, rausva. Taip pat išlieka šią vasarą karaliavusios spalvos – žydra ir žalia (salotinė).

Madinga bus derinti pastelinę žydrą spalvą su metaline arba aukso spalva, gaunant „šalta–šilta“ atspalvių žaismą.

Akis galime apsibrėžti ne tik juodu akių kontūru, bet ir žydra, sidabrine bei auksine spalvomis.

Populiariausia spalva – auksinė. Bet to, ji tinka visoms moterims! O labiausiai išryškina žydras akis!

Madingos įvairios dūminio makiažo interpretacijos. Tikrai neturite būti ekspertu, kad šį sezoną pasidarytumėte sau ryškų dūminį makiažą.

Vakare ypač gražiai atrodo spindintys akių šešėliai, derinami su padūmavusių akių makiažu. Tokį makiažą siūlyčiau išbandyti kiekvienai, norinčiai išsiskirti minioje šaltą rudens vakarą.

Rudakėms siūlyčiau išbandyti violetinius, mėlynus, žalius blizgučių atspalvius. Žydrų akių savininkėms – bronzos, aukso, rudus. Žaliaakėms tiktų violetiniai ir rožiniai atspalviai.

Blizgučiai tiesiog priklijuojami ant voko tam skirta priemone.

Lūpos

Iš subtilesnių tendencijų patarčiau rinktis penktojo dešimtmečio žavesį: netvarkingai banguoti plaukai ir ryškios matinės lūpos.

Kokius lūpų dažus rinktis? Madingi kūno spalvos, raudonos, slyvos, vyšnios, tamsaus šokolado atspalviai.

Raudoni lūpų dažai – klasika. Ir jie tinka visoms. Tik kiekviena iš mūsų turėtų surasti būtent jai skirtą atspalvį, kuris priklauso nuo mūsų gymio, odos, akių ir dantų spalvos.

Vienas iš mano mėgstamiausių ir elegantiškiausių makiažų yra visiškai natūralus veidas, lengvai padūmavusios, su bronzinio atspalvio šešėliais apvestos akys ir tamsiai vyšninės lūpos. Toks makiažas prie atitinkamos vakarinės aprangos gali padėti sukurti rafinuotos, elegantiškos ir seksualios moters įvaizdį.

Dar viena tendencija – blizgučiais žėrinčios lūpos. Tą pačią priemonę kaip ir akims galite naudoti ir lūpoms. Tik nepamirškime: turi dominuoti vienas elementas – akys, antakiai arba lūpos. Nepersistenkime išryškindamos visus veido bruožus. Tai nebemadinga. Žėrinčioms lūpoms rinkimės žemės spalvos atspalvius – atrodys prabangiausiai.

Veidas

Tobulai užmaskuoti visi veido defektai, sveikos odos įspūdis. Taip turėtų atrodyti madingos moters oda, kurios skruostai dar pabrėžti gaiviu raudoniu ir primena vaikiškus skruostukus. Beje, rožiniai skaistalai tikrai jaunina.

Tam, kad išryškintumėte skruostikaulius ir padarytumėte švytinčios odos įspūdį, naudokite šviesią šviesą atspindinčią pudrą arba akių šešėlius. Ja denkite ne visą veidą, bet tik aukščiausią skruostikaulių vietą. Norėdamos „paputlinti“ lūpas, tokią pudrą tepkite virš viršutinės lūpos linijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.