R.Kalinkino kolekcija pasibaisėjęs A.Pogrebnojus: „Tai mada iš konteinerio“

Ketvirtadienio vakarą Vilniuje pristatyta naujausia lietuvių dizainerio Roberto Kalinkino kolekcija nepaliko abejingų. Vieniems R.Kalinkino kūriniai itin patiko, o kitiems, švelniai tariant, nelabai. Pastarajai žmonių grupei galima priskirti ir R.Kalinkino kolegą Aleksandrą Pogrebnojų.

Dizaineriui A.Pogrebnojui itin nepatiko naujoji jo kolegos R.Kalinkino kolekcija.
Dizaineriui A.Pogrebnojui itin nepatiko naujoji jo kolegos R.Kalinkino kolekcija.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 11, 2013, 2:01 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 6:27 AM

Sarkastiškais pasisakymais garsėjantis dizaineris A.Pogrebnojus nepraleido progos pasireikšti ir šį kartą. Socialiniame tinkle „Facebook“ jis su žemėmis sumaišė R.Kalinkino kūrinius ir pasiūlė „rėkti į akis: Hitler Kaput!

„Pradėsiu nuo to, kad pamatęs visus šiuos įstabius modelius iš karto prisimaniau Gogolio „Mirusias sielas“... Perfrazavus klasiką, atrodo, kad Dievas vietoj silueto ir spalvos ar bent jau saiko supratimo šiam dizaineriui privertė visus modelius kurti kirviu ir kuvalda... Kas per ilgiai, konstrukcijos, skrybėlytės... Kažkoks balaganas ir, kaip teisingai komentuoja mūza šalia manęs, mada iš konteinerio.

Jaučiama Piekautaitės, „Gucci“, „Versace“ ir pravartytų iki skylių banaliausių žurnalinių reklamų įtaka (labai tikiuosi, bent jau Ramunė šiąnakt miegojo ramiai ir žalio drakono su ružavais aukštakulniais nesapnavo)...

Panagrinėkime kai kuriuos šedevrus – modelius atskirai:

Mėlynas maudymukas su trimis skylėmis, kukliai pridengtas ploščiuku: čia kas – Čikatilos (kas nežinot – toks kontroversiškas ir labai negeras diedukas) ir Grafo Drakulos miksas? Na taip, drąsu ir šiuolaikiška... ir net, sakyčiau, simboliška.

O jau skrybėlytės kokio dailumo... Tai net, manau, pas mane namie sietelis tobulesnės konstrukcijos (jeigu kas netikit, galiu aprodyti)... Ir makaronų išvirsiu su kokiu skaniu padažu... Na bet fu... Aleksandrai, mes ne apie tai...

Na gal užteks nagrinėti šio įstabaus dizainerio produkciją, nes jaučiu, galiu užsižaisti... Po to sakys, kad pavydžiu... Iš dalies tai teisybė. Kartais norisi būti nekaltinamu ir to kartais visi galim pavydėti... Tada, juk tik tada gali daryti iš tikrųjų tą, ką nori... Ok ok stop... Ordnung Aleksandrai!!!

Epilogui: o jeigu rimtai, tai manau, kad šis reiškinys kelia didžiulį pavojų nesusiformavusioms jautresnėms sieloms (ypač rodant tokiose monstriškose erdvėse)... Ir jeigu ne mados kritikai, tai bent mes – dizaineriai ir sveiko proto Kūrėjai šiam blogiui turim rėkti į akis: Hitler Kaput! Nes kitaip šis tragiško skonio ir stiliaus amaras surys mus visus, neklausdamas, ar tu Seržas, ar tu Gandžiumenas, ar šiaip čia prie upelio pairkluoti su savo gražuole žmona susiruošei...

Vienas klausimas ir mažytis pasiūlymas:

Miela Jurga, o dar Šeduikyte... Tu ką, kažko apsirūkei, kad ten dainavai?

Gerasis Juozai, jeigu darysi show „Siemens“ arenoje, pasikviesk kunigą, kad šitą vietelę pašventintų ir velniavą panaikintų“, – savo paskyroje rašė A.Pogrebnojus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.