Kodėl V.Jakučinskaitė gyvena naujame savo butike?

Dizainerė, prekinio ženklo „Tiulio fėja“ įkūrėja, Viktorija Jakučinskaitė šiuo metu beveik gyvena naujajame savo butike. Ji nepardavė namų, nesiskiria su vyru, tiesiog kuria naują, vestuvinių suknelių kolekciją, kurią jau lapkričio viduryje pristatys Vilniaus rotušėje.

Dizainerė, prekinio ženklo „Tiulio fėja“ įkūrėja, Viktorija Jakučinskaitė šiuo metu beveik gyvena naujajame savo butike.<br>Organizatorių nuotr.
Dizainerė, prekinio ženklo „Tiulio fėja“ įkūrėja, Viktorija Jakučinskaitė šiuo metu beveik gyvena naujajame savo butike.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2013, 4:33 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 9:09 PM

V.Jakučinskaitė nuo pat darbo pradžios ištikima dviem audiniams - tiuliui ir gipiūrui. Todėl ir naujoje jos vestuvinių suknelių kolekcijoje dominuos šie, jos mėgstamiausi, audiniai.

Specialiai vestuvių parodai „Išteku.lt“ Viktorija planuoja paruošti 6 skirtingas sukneles. Dizainerė įsitikinusi, kad geriau sukurti ir pristatyti mažiau, bet tai padaryti kokybiškai. Jos nuomone, suknelės turi būti vertos tokios parodos.

Naująją vestuvinių suknelių kolekciją Viktorija planuoja pristatyti ypatingai, tam tikrame fone. „Sugalvojau tris atskiras temas. Pagal jas sukursime tris visiškai skirtingas aplinkas ir jose pristatysime, tas temas atitinkančias sukneles. Šiais laikais žmonės mėgsta temines vestuves, todėl nuotakos suknelė dažniausiai būna įkomponuojama į šventės temą. Pavyzdžiui, Provanso tema asocijuojasi su violetine spalva, levandomis. O tarkime, miško fėjos tema - reikalauja žalių dekoracijų, miško improvizacijos, žalios spalvos. Jei nėra vestuvių temos, tada paprastai šventėje dominuoja spalva: raudona, mėlyna arba žydra,“ – patirtimi dalijosi jau dešimt metų vestuvines sukneles kurianti dizainerė.

Viktorija intriguoja, kad parodos lankytojai ne tik pamatys jos naują, specialiai šiai parodai sukurtą vestuvinių suknelių kolekciją, bet ir turės išskirtinę galimybę pamatyti, paliesti, o gal net ir pasimatuoti, dainininkės Evelinos Anusauskaitės-Young vestuvinę suknelę, kurią ji vilkėjo per savo šventę. „Tą suknelę, galima sakyti, mes abi su Evelina sukūrėme: ji sudėjo visas savo svajones ir lūkesčius, o aš juos sukonkretinau, papildžiau savo idėjomis, ir padariau tokią suknelę, kokios ji norėjo ir, kuri idealiai tiko ne tik jos figūrai, bet ir sielai“.

Viktorija įsitikinusi, kad daugeliui bus įdomu gyvai apžiūrėti Evelinos vestuvinę suknelę. Ji labai šiuolaikiška bet neprovokuojanti. Būtent tokia, kokios reikėjo nuotakai. Pasak dizainerės, nuotakos retai nori būtent tokių pačių suknelių, kokias dėvėjo žinomas žmogus, tačiau tos suknelės jas įkvepia, padeda suskurti savo viziją, išsigryninti norus. „Aš nekuriu kopijų. Visada įsiklausau į nuotakos norus ir sukuriu naują, unikalią, tokią, kokios dar niekas neturėjo suknelę. Gali kartotis modelis, detalės, bet skirsis audinys, spalva, ilgis,“- sakė Viktorija.

Į „Tiulio fėja“ butiką dauguma nuotakų ateina jau žinančios, kokios suknelės nori, tačiau jų norus reikia išgryninti ir padaryti iš jų suknelės eskizą. Tada ir prasideda tikrasis darbas. „Dažniausiai būna taip: man patinka rankovės iš šitos suknelės, o sagos - iš šitos, sijoną imkime anos, korsetą – gal tos, o audinį – gal irgi šitos... Merginos nori iš septynių skirtingų suknelių padaryti vieną. O mano darbas - išgirsti žmogų ir pateisinti visus jo lūkesčius: surinkti visus norų trupinėlius ir sukurti suknelę, kuri atrodytų harmoningai, įspūdingai ir svarbiausia – idealiai tiktų, – sakė V.Jakučinskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.