Dizainerės I.Serapinienės lauktuvės – mados fotosesija iš Tekančios saulės šalies

Roma, Niujorkas, Sicilijos sala – šiose vietose lietuvių dizaineriai

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Kaikarytė

Oct 27, 2013, 10:56 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 7:35 PM

Tekančios saulės šalis lietuvių kūrėjai visuomet atrodė nepasiekiama svajonė. Nors juto, kad subtilumo ir elegancijos galima pasisemti būtent iš senosios japonų kultūros.

Svajonė nuvykti į tolimą šalį pamažu virto realybe. Ten nukakti Ireną visuomet ragino lietuvių kūrėjos darbais besižavėjusi buvusi Japonijos ambasadorė Lietuvoje Miyoko Akashi. O kai Tokijuje įsikūrė I.Serapinienės pusseserė Neringa Denton, aiškesnio ženklo ir nebereikėjo laukti.

„Išaugo dar vieneri sparnai“, – įkvėpta įspūdžių po kelionės kalbėjo Irena, keliavusi kartu su dukra Inga (24 m.), kuri pamažu jau tampa mamos dešiniąja ranka.

Dieną, kai iš anksto buvo suplanuota fotosesija, pranašavo lietingą ir audringą, tačiau švietė saulė ir buvo nepaprastai gražu.

Išfotografuotos keliolika rankinių buvo išgraibstytos vėliau surengtame privačiame moterų susiėjime. Kaip pagarbos ir draugystės ženklą japonės lietuvėms įteikė po šilkinį kimono.

„Kol kas planų plėsti savo kūrybos geografijos ribas neturiu, tačiau niekada nereikia sakyti „niekada“, – sakė Irena.

Įkvėpta įspūdžių spalio 28-ąją japonišką vakarą ji surengė savo mados namuose „Sirena“ Vilniuje, kur rankinių kolekciją demonstravo japonėmis virtusios I.Serapinaitė ir aktorė Virginija Kochanskytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.