I.Serapinienė Lietuvos ponioms pristatė išskirtines rankines

„Sukurti kolekciją – tai, kaip įkopti į Fudzijamą“, – juokėsi rankinių dizainerė Irena Serapinienė. Šiltą pirmadienio vakarą Vilniaus senamiestyje esančiame salone ji pristatė naują odinių rankinių kolekciją. „Japoniškas haiku“ – taip vadinosi rudens ir žiemos sezonui skirtos rankinės, kurių apžiūrėti atvyko būrys garbių viešnių.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Oct 28, 2013, 7:59 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 6:52 PM

Agnė Zuokienė, Birutė Vizgirdienė, Violeta Baublienė, Gražina Baikštytė, Rasa Juknevičienė – tai tik dalis kviestinių svečių. Visos jos čia atskubėjo vieningai mąstydamos – moterims rankinių niekada nebus per daug.

Vakaras simboliškai prasidėjo nedideliu spektakliu. Japonėmis persirengusios moterys skaitė japoniškas eiles, kitaip vadinamas haiku, vieną po kitos pademonstravo 30 skirtingų kolekcijos modelių, dalis kurių – vienetiniai.

Tekančios saulės kraštas čia minimas ne šiaip sau. Būtent apie jį svajodama dizainerė kūrė naująją kolekciją. „Ten gyvena mano giminaitė, visuomet norėjau ją aplankyti, tačiau vis nesusiklostydavo tinkamos aplinkybės. Galiausiai užmezgiau kontaktus su vietos verslininkais, ėmėme bendrauti ir jie pakvietė atvykti“, – pasakojo ji.

Lietuvoje sukurtas rankines ji išgabeno į Japoniją, ten surengė specialią fotosesiją, rankines demonstravo vietos gyventojams. „Mus priėmė labai šiltai. Japonėms svarbūs tie patys dalykai, kaip ir lietuvėms: funkcionalumas ir stilius“, – teigė I.Serapinienė.

Pasak jos, kolekcijai puikia inspiracija tapo mėlynas, gėlėmis margintas gobelenas. Būtent jis buvo panaudotas vienai rankinei sukurti ir vėliau padiktavo kodą visai likusiai kolekcijai.

„Natūraliai ėmė derėti natūralios žemės spalvos, tačiau tik ne juoda. Manau, mūsų gyvenime jos jau per daug. Norėjosi optimizmo“, – šypsodamasi pasakojo dizainerė.

Menininkė neslėpė – Tolimieji Rytai ją itin sužavėjo. Vos prieš savaitę iš Japonijos grįžusi I.Serapinienė jau rezga naujus planus, kuriuose ketina skirti didesnį dėmesį japonių moterų stiliui.

„Japonus galima sudominti būtent per moteris, todėl reikia kurti tai, kas įdomu būtent joms. Moterys daug keliauja, labiau viskuo domisi, jos labiau linkusios pirkti“, – pasakojo ji ir užsiminė, kad labai norėtų išlaikyti glaudų ryšį su vietos gyventojais.

Baigdama pokalbį I.Serapinienė prisiminė itin svarbų, Japonijoje ypač taikomą, bendravimo ir bendradarbiavimo principą – viskas prasideda nuo draugystės. Jie sako: „Užsibrėžkime draugystės ribas, o paskui žiūrėsime, kaip viskas klostysis toliau.“ Būtent tai šiuo metu I.Serapinienė ir daro, o ateities per daug neplanuoja. „Šioje kolekcijoje atsispindėjo mano įsivaizduojama Japonija, o ką davė pati šalis – parodysiu jau kituose kūriniuose“, – kalbėjo ji.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.