Per 6 savaites moterys atjaunėjo ir pradėjo pasitikėti savimi

Dar prieš pusantro mėnesio Evelina Milerytė (33 m.) ir Rima Vaniarchina (55 m.) netikėjo, kad jos vėl gali pradėti patikti sau. Tačiau dabar šios moterys žvelgdamos į veidrodį sunkiai atpažįsta save ir džiaugiasi besiformuojančiais naujais įpročiais, kurie skatina rūpintis savimi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 31, 2013, 5:40 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 4:41 PM

Teigiamu postūmiu šių moterų gyvenime tapo dalyvavimas grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ inicijuotame projekte „Didieji grožio pokyčiai“. Jo metu dalyves konsultavo 25 specialistai ir kiekvienai jų buvo atlikta po 10 skirtingų, individualiai pritaikytų procedūrų. Pradedant plastine operacija ir baigiant profesionaliu makiažu.

Projekto pradžioje Evelina tikėjosi, kad išmoks rūpintis ir džiaugtis savimi bei savo išvaizda. Be to, ji troško atsikratyti žalingo įpročio – rūkymo. Pasiteiravus, ar moters lūkesčiai pasiteisino ši džiaugėsi, kad pasiekė akivaizdžiai matomų rezultatų.

„Dalyvaudama projekte netekau 5 kg. Taip pat po lazerinės terapijos jau kuris laikas neberūkau. Žinoma, suprantu, kad per 6 savaites ypač drastiškų pasikeitimų tikėtis nereikia, tačiau esu patenkinta tuo, ką pavyko pasiekti. Dėsiu visas pastangas, kad įdėtas darbas nenueitų veltui ir toliau rūpinsiuosi savimi“, – tikino Evelina.

Tuo tarpu antroji „Didžiųjų grožio pokyčių“ projekto dalyvė Rima, prieš pradedant lankytis pas specialistus, išbandė labai daug būdų, kurie turėjo pagerinti jos savijautą ir išvaizdą, tačiau nė vienas jų nepadėjo. Dabar gi moteris džiaugiasi „atsuktu atgal laiku“.

„Jaučiuosi taip, tarsi nuo pečių būčiau numetusi mažiausiai 10 metų naštą. Esu tikra, kad dabar būsiu kaip ta senelė iš dainos, kuri yra jauna ir bėgioja su džinsais tekina“, – džiaugsmo neslėpė neseniai močiute tapusi projekto dalyvė.

Tai, kas iš pradžių buvo tik eksperimentas ir graži idėja, dabar, pasak grožio terapijos ir chirurgijos klinikos atstovės Monikos Limbienės, greičiausiai virs gražia tradicija: „Iš pradžių nerimavome, kad pasirinkome per trumpą laiko tarpą. Tačiau mūsų specialistai dirbo labai efektyviai ir sugebėjo įrodyti, kad 6 savaitės – pakankamas laiko tarpas, per kurį žmogui galima suteikti galimybę vėl jaustis gražiu ir paskatinti pradėti labiau rūpintis savimi. Vis dėlto tai nebuvo mūsų pagrindinis siekis. Visada labiausiai akcentuojame tai, kad reikia pakeisti moterų mąstymą ir gyvenimo būdą. Būtent jie ir daro didžiausią įtaką kūno pokyčiams. Tai itin svarbu, nes mūsų atliekamos procedūros pacientėms turi būti saugios mediciniškai, o jų poveikis ilgalaikis".

Pasak jos, besigiriantys, kad moterims padeda numesti svorį per 2-3 savaites neturėtų tuo didžiuotis, nes toks pokytis moters kūnui yra per drastiškas ir nesveikas. Be to, ilgalaikėje perspektyvoje jis gali sukelti neigiamą grįžtamąjį efektą, kai pasiektas rezultatas išnyksta, o atsikratyti kilogramai sugrįžta padvigubėję. Tai ypač aktualu vyresnio amžiaus moterims.

„Nors dirbome orientuodamiesi į projekto dalyvių ilgalaikę savijautą ir nesiekėme momentinio efekto, tačiau pasiekti rezultatai įkvėpė ne tik projekto dalyves, bet ir komandą. Todėl buvo nutarta ateinantį pavasarį pakartoti „Didžiuosius grožio pokyčius“ ir gal net juos išplėsti“, – ateities planus atskleidė M.Limbienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?