G.Bundchen fenomenas: kaip bjaurusis ančiukas virto pasakiškai turtinga gulbe

Ją stengiasi pamėgdžioti moterys, o vyrams ji sukelia geismą. Naujos kartos supermodelis Gisele Bundchen (33 m.) tapo pirmąja podiumo žvaigžde, kurios išvaizda nesukelia minčių apie anoreksiją.

Būtent G.Bundchen, vokiškų šaknų turinti brazilė, per keletą metų tapo pirmąja podiumo žvaigžde, kurios išvaizda nesukeldavo minčių apie anoreksiją.
Būtent G.Bundchen, vokiškų šaknų turinti brazilė, per keletą metų tapo pirmąja podiumo žvaigžde, kurios išvaizda nesukeldavo minčių apie anoreksiją.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-06 20:48, atnaujinta 2018-02-20 13:29

Manekenės pajamos siekia beveik 50 milijonų JAV dolerių (apie 130 mln. litų), Guinnesso rekordų knygoje ji įvardyta kaip vienas brangiausiai mokamų supermodelių per visą žmonijos istoriją.

Mados ir grožio profesionalai žino: jei reklamos kampanijoje dalyvauja G.Bundchen, sėkmė garantuota. Kur glūdi jos fenomenas?

Prieš kelerius metus Gisele tikino nenorinti būti viena tų merginų, kurios ir būdamos 30-ies vis dar žingsniuoja podiumu ir dalyvauja žurnalų fotosesijose, nes būti modeliu – tai viskas, ką jos moka.

„Man norėtųsi vieną kartą sėkmingai užversti šį puslapį ir užsiimti visai kitokia veikla”, – tada teigė manekenė.

Brazilės G.Bundchen pasirodymas ant podiumo praėjusio amžiaus dešimtojo dešimtmečio pabaigoje sudrebino mados pasaulį.

Dizaineriai, fotografai ir paprasti moters grožio vertintojai apsidžiaugė: pagaliau baigėsi plonų, lyg nesvarumo būklės būtybių era, o jas keičia kitokio tipo dailiosios lyties atstovės: lieknos, bet nesulysusios, sveiko, o ne alkano spindesio akimis ir nepaprastai gundančios.

Būtent G.Bundchen, vokiškų šaknų turinti brazilė, per keletą metų tapo pirmąja podiumo žvaigžde, kurios išvaizda nesukeldavo minčių apie anoreksiją.

„Seksualaus modelio sugrįžimas” – tokia antrašte pasidabino 1999 metų liepos mėnesio „Vogue” viršelis.

Tuomet šio žurnalo amerikietiškoji versija pirmą kartą viršelį skyrė G.Bundchen. Taip pastaraisiais metais apie 50 kartų pasielgė įvairių pasaulio šalių „Vogue” leidiniai.

Simboliška tai, kad modelis, užbaigęs „liesučių” madą, buvo atrastas greitojo maisto restorane. Kalbama, kad tuo metu, kai su bendraklasiais 14-metė Gisele šveitė skrudintas bulvytes, į šį restoraną atsitiktinai užsuko modelių agentūros atstovas.

Veiksmas vyko San Paulo mieste, į kurį iš didelės šeimos kilusi paauglė Gisele atvyko su bendraklasių ekskursija iš kaimyninio miestelio.

„Kai manęs paklausė, ar noriu būti modeliu, iš pradžių atsakiau: „Ne, pamirškite apie tai!” Bet paskui pagalvojusi, kad dauguma Brazilijos žmonių gyvena varganai, pasakiau: „Žinote, aš vis dėlto pamėginsiu!” – pasakojo Gisele.

Jau po kelerių metų G.Bundchen persikėlė į Niujorką, kur, kaip paprastai būna, teko pakovoti dėl vietos po saule: vieniems fotografams ir dizaineriams nepatiko pernelyg ilga brazilės nosis, kitiems – per didelė jos krūtinė ar nepakankamai liaunas liemuo.

Modelis vėliau prisipažino, kad tuo metu jai net patarė ištaisyti visus „trūkumus” ant grožio specialistų operacinio stalo. Tą patį kitados patyrė ir Cindy Crawford: mados pasaulio specialistams užkliuvo jos apgamėlis ant viršutinės lūpos. Cindy atsisakė ištaisyti „klaidą”, Gisele – taip pat. Abi neprašovė pro šalį.

Globėju, kuris brazilų merginai su „trūkumais” atvėrė duris į didįjį mados pasaulį, tapo legendinis fotografas Mario Testino.

„Buvo laikas, kai niekas nenorėjo dirbti su Gisele. Ji niekam nepatiko! Visi ją laikė modeliu su trūkumais. Man teko pakovoti su užsakovais dėl teisės pakviesti ją į savo fotosesijas. Bet aš buvau ja sužavėtas, o tai jau daug ką reiškia”, – pasakojo fotografas.

Mario pasirodė teisus: „bjaurusis ančiukas” iš Brazilijos turėjo visas galimybes virsti gulbe.

Antruoju Gisele „krikštatėviu” tapo Alexanderis McQueenas. Kai 1997-aisiais ji iš Niujorko nuvyko į Londoną pabandyti laimės per mados savaites, ekscentriškasis dizaineris ją pasirinko iš kelių dešimčių pretendenčių savo kolekcijai demonstruoti.

Taip jis pasielgė dėl to, kad Gisele geriausiai iš visų modelių sekėsi vaikščioti su aukštakulniais ant slidžių grindų – būtent toks buvo A.McQueeno sumanymas.

Pasibaigus šou, kolekcijos sėkme patenkintas A.McQueenas savo globotinei davė laimingą pravardę „The Body” („Kūnas”). Būtent taip dešimtojo dešimtmečio pradžioje buvo vadinama garsioji G.Bundchen pirmtakė – topmodelis Elle Macpherson.

Po 1997-ųjų brazilės karjera pagaliau pradėjo kilti, teisingiau sakant, šovė į viršų lyg raketa: mados pasaulio profesionalai suvokė visą merginos žavesį.

Veidas, dar neseniai laikytas nepakankamai gražiu, per ketverius metus papuošė dešimties autoritetingų žurnalų viršelius, o mados namų atstovai pradėjo kovoti dėl teisės aprengti modelį savo naujausių kolekcijų drabužiais.

Dešimtojo dešimtmečio pabaigoje G.Bundchen tapo tokių prekės ženklų kaip „Dolce & Gabbana”, „Valentino”, „Versace”, „Gian-franco Ferre” veidu.

2000-aisiais šį sąrašą dar papildė kontraktas su „Victoria’s Secret”: G.Bundchen oficialiai tapo „angelu” ir šešerius metus reguliariai dalyvavo apatinio trikotažo pristatymuose.

Būtent brazilei teko garbė pademonstruoti brangiausią „Victoria’s Secret” kūrinį: rubinais siuvinėtą liemenėlę, įvertintą 15 milijonų JAV dolerių.

Tais pačiais metais maudymosi kostiumėlį vilkinti G.Bundchen papuošė amerikiečių „Rolling Stone” viršelį.

„Gražiausia pasaulio mergina!” – toks užrašas buvo po nuotrauka.

Tuomet „Time” pavadino brazilę vienu iš nedaugelio modelių, kuriuos žino heteroseksualūs vyrai.

„Kodėl vyrai mane taip myli? Jie pamiltų bet kokią moterį, jei ji būtų vien tik su apatiniais drabužiais!” – juokavo topmodelis.

Daugiau nei prieš dešimt metų pasaulį apėmusi Gisele manija nenuslopo iki šiol.

2012 metais brazilų modelis gavo naują pravardę – karalienė Mida.

Taip ją pakrikštijo žurnalo „Vogue” redaktoriai, palyginę su mitologiniu karaliumi Midu, kuris vien savo prisilietimu prie daiktų juos paversdavo auksu.

Kur slypi G.Bundchen sėkmės paslaptis?

„Ji turi krūtinę ir klubus, gražius plaukus. Ją stengiasi pamėgdžioti moterys, o vyrams ji sukelia geismą. Tokio modelio ant podiumo nebuvo nuo Naomi Campbell ir Cindy Crawford laikų!” – taip G.Bundchen fenomeną aiškino „Harper’s Bazaar” amerikiečių versijos redaktorius Jamesas Scully.

Jam pritarė garsusis mados dizaineris Johnas Galliano: „Ji – dievaitė! Graži, protinga, seksuali, stipri asmenybė. Pirmą kartą ją, įsikūnijusią į angelą, pamačiau per mados šou Paryžiuje.

Kai Gisele įėjo į persirengimo kambarį, pasijutau taip, lyg per mane būtų perleidę elektros krūvį, lyg mano pirštus būtų įkišę į elektros lizdą!”

Tiek daug metų išsilaikyti mados pasaulio verpetuose vien seksualumo nepakanka. Daugelis, kam teko dirbti su G.Bundchen, kalba apie jos protą, o svarbiausia – darbštumą.

„Ji neįtikėtinai praktiška ir labai stropi. Daug kartų fotografavau Gisele ir ji tik kartą pasakė „ne”. Tai buvo tuomet, kai norėjau ją nufotografuoti su kailiniu apsiaustu tvyrant 40 laipsnių karščiui. Ji prisipažino, kad neištvers.

Iki tol ją fotografavau nuogą ant grindų ligoninėje ir tik su bikiniu siaučiant stipriam vėjui. Ji nė karto nepasiskundė”, – sakė fotografė Katie Grand.

Per savo karjerą G.Bundchen nebuvo įsivėlusi nė į vieną garsų skandalą, ir tai yra didžiulis pliusas. Jokių pašėlusių vakarėlių, muštynių ir abejotinų ryšių.

Priešingai nei daugeliui pirmtakių, Gisele pavyksta išsaugoti pavyzdingos moters įvaizdį. Per visą tą laiką brazilė turėjo tik vieną plačiai aptarinėjamą meilės romaną – su Holivudo aktoriumi, „Titaniko” žvaigžde Leonardo DiCaprio.

Po to – laimingi santuokinio gyvenimo metai. 2009 metais Gisele ištekėjo už futbolininko Tomo Brady, nuo jo pagimdė du vaikus – sūnų Benjaminą ir dukterį Vivian.

„Esu labai uždara. Kas man patinka? Sėdėti namuose ir užsiimti savo reikalais!” – prisipažino gražioji brazilė.

G.Bundchen – naujojo amžiaus supermodelis. Vietoj trumpalaikių ryšių – stipri šeima, vietoj „kokaininių” vakarėlių – vakarai namuose su artimaisiais.

Brazilės grožis neatrodo nei liguistas, nei iškankintas. G.Bundchen – nuostabi, bet ji – reali moteris, sukurta gamtos, o ne kūrybingų fotografų ir dizainerių komandos. Todėl jos paveikslas niekada nenusibos, kad ir kiek praeitų laiko, juo nebus nustota žavėtis.

Svarbiausia – tvirta santuoka

Gisele Caroline Bundchen su klubo „New England Patriots” futbolininku Tomu Brady (nuotr.) susipažino 2006-aisiais per Kalėdas. Juos supažindino bendras bičiulis.

„Tą akimirką, kai mūsų žvilgsniai susitiko, jis nusišypsojo, ir aš supratau, kad tai žavingiausia šypsena, kokią kada nors esu mačiusi. Kalbėjomės tris valandas”, – pasakojo G.Bundchen.

Jie buvo kartu jau du mėnesius, kai buvusi T.Brady draugė aktorė Bridget Moynahan pareiškė, jog nuo jo laukiasi kūdikio. T.Brady sūnaus Johno neatsisakė, jo auklėjimo pareigas pasidalijo su buvusia drauge, bet liko gyventi su G.Bundchen.

2009 metų vasario 26-ąją pora atšoko vestuves. Gruodį susilaukė sūnaus Benjamino, po trejų metų – dukros Vivian.

„Noriu turėti didelę šeimą. Mano tėvai kartu jau daugiau nei 36 metai, ir aš svajoju apie tvirtą santuoką. Šeima – svarbiausia gyvenime”, – sakė G.Bundchen.

Pora gyvena Bostone. Juos dažnai mato miesto parke vaikštinėjančius su vaikais.

Manekenės ūgis – 179 cm, svoris – 57 kg.

G.Bundchen teigė, kad norint išlaikyti lieknas kūno linijas nebūtina atsisakyti mėgstamo maisto, tereikia riboti jo kiekį ir valgyti mažomis porcijomis.

Brazilė dievina mažai apdorotą maistą. Jai patinka mėsa, tad jos niekada neatsisako.

Ji siūlo svertis kiekvieną savaitę ir stengtis išlaikyti svorį. Jei pastebimas jo augimas, sportuoti, valgyti dažnai ir po nedaug.

G.Bundchen bėgioja, žaidžia tinklinį, užsiima banglenčių sportu, kilnoja svarmenis.

Pagrindiniu savo grožio receptu G.Bundchen laiko teigiamą mąstymą ir gerą nuotaiką.

Parengė Ona Kacėnaitė

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.